vrijdag 2 december 2016

Spanje: Vorst op het gras

Viladrau (Camperplaats)

Na de wandeling en heerlijke maaltijd heb ik gisterenavond nog van een paar wijntjes genoten. De acculader druppelt de huishoudaccu weer tot de nok vol zodat we zonder problemen twee nachten vrij kunnen staan.
We gaan weer het binnenland in. Route zes brengt ons weer de bergen ten noorden van Barcelona in. Lyka blijft maar vragen om Barcelona te bezoeken dus laat ik dat bezoek samenvallen met een campingdag. De camper zo maar parkeren in Barcelona is volgens mijn bronnen zeer onveilig. Het laatste wat we willen is een inbraak dus gaan we op zoek naar een camping waarvan we met het openbaar vervoer gemakkelijk en redelijk snel in het centrum van Barcelona kunnen komen.
Untitled
Na nog een spoedbezoek aan de Lidl rijden we richting de “Serra de Montseny”. Veel is er niet langs de route dus we gaan weer een nachtje wild staan. Op weg naar het nationale park passeren we Hostalric. We laten de Garmin voor wat hij is want ik geloof echt niet dat wij die smalle straatjes in dit eeuwenoude stadje kunnen nemen. In Hostalric zijn de bewoners in de loop der eeuwen de oude stadsmuur als woonhuis gaan gebruiken. Het is een bijzonder gezicht.
UntitledUntitled
Eenmaal in de bergen worden de wegen snel weer smaller en steiler. We klimmen en klimmen totdat we op een uitzichtpunt aankomen. Mijn eerste gedachte is om hier te overnachten. Die gedachte verdwijnt al snel wanneer ik de dikke laag ijs op de plassen zie liggen! We maken wel meteen gebruik van deze mogelijkheid om in de warme zon een paar boterhammen te eten. We krijgen geen genoeg van het uitzicht maar we moeten wel verder.
UntitledUntitled Untitled
We rijden en rijden en overleggen dat we een nacht in de vorst niet zien zitten! Op een parkeerplaats aan de andere kant van de bergkam krijgen we een schitterend uitzicht op de witte toppen van de Pyreneeën voorgeschoteld. Het is adembenemend en tegelijk oogverblindend! Het is een schitterende lokatie om de nacht door te brengen maar we besluiten toch maar om nog een stukje door te rijden en wel naar het gehucht “Viladrau”.
Untitled
Daar is zelfs een officiële camperplaats met lospunt voor grijs water en elektriciteit! De elektriciteit uit de kolommen blijkt helaas niet te werken. Da’s jammer want elektriciteit is nu eenmaal een van de weinige dingen waar je in de camper een tekort aan kunt hebben.
Untitled
Zalm met romige groente en rijst. Een van de lievelingsgerechten van Lyka. Opnieuw een winnaar. Ik heb het koken op twee kleine gaspitten nu aardig onder de knie. Na het eten wordt de mini-serie “Harley and the Davidsons” gekeken en liggen we vroeg onder de wol. Tijd is maar relatief en wat voor dag het is maakt al helemaal niets meer uit. Alleen de zondag is belangrijk! Dan zijn de supermarkten namelijk gesloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?