dinsdag 18 februari 2020

Thailand: Storm

Storm aan zee Narathiwat (Imperial Narathiwat Hotel) 317), dinsdag 18 februari 2020

Een regen van bijbelse proporties slaat in het donker tegen het raam van onze kamer wanneer ik om tien over zes de gordijnen open trek. Daar wordt ik niet blij van zo vroeg op de ochtend. Zeker niet nu er ook weer slecht nieuws uit Zaltbommel is gekomen! Wanneer houd het nu een keer op? Ik vraag de gemeente Zaltbommel niets bijzonders, gewoon een uitleg, een motivering voor de besluiten die ze hebben genomen. Op mijn brief van 13 december 2019 heb ik nog steeds geen antwoord ontvangen.
Zienderogen klaart het buiten op en het wordt zelf droog. Dat is het moment om de 7-11 te bezoeken waar de ham/kaas tosti’s nog steeds niet zijn aangevuld en ik opnieuw moet kiezen voor de knakworstjes met brood. Ook lekker en vergeet niet dat verandering van spijs doet eten!
Hollandse luchten boven Thailand. Je zou je bijna thuis gaan voelen in dit verre land. De straat is weer droog en wij willen even naar buiten. Een stukje rondrijden op de motor om de dag te breken en een frisse neus te halen. Het park aan zee was in het verleden altijd een leuke plaats om wat rond te hangen.
Storm aan zeeStorm aan zee2020-02-18_112843_weblog
Aan zee waait het behoorlijk maar de storm lijkt toch wat in kracht afgenomen. De twee bleekscheten trekken veel bekijks. We zien het verschil tussen de moslims en de boeddhisten op de manier waarop ze ons aankijken. Ook hier is de propaganda in de moskee de oorzaak dat de mensen verkeerde en foutieve informatie krijgen. De USA, de joden en alle Europeanen zijn de vijand van de islam! En dat werkt door in de gehele samenleving, waar ook in de wereld.
Rijlessen?
Ik plaag Lyka dat ik ze hier wil leren motorrijden omdat het zo rustig is. Ze klimt op het zadel en probeert de motor recht overeind te houden. Dat is meteen het einde. Ze vind het allemaal een beetje te zwaar. Op een “Yamaha Fino” scooter zou ze het wel willen proberen. Misschien in de toekomst!
Na het douchen
We zijn minder dan een uurtje buiten geweest maar het was voldoende om de batterijen weer op te laden. Lekker badderen en ons nog een middag vermaken en dan gaan we morgen eindelijk op pad om te kijken of we de juiste stempels van de Thaise immigratie krijgen.  
Gebakken rijst met OmeletGebakken groentenPad Krapow MooAan tafel
Onze laatste daad in Narathiwat is het avondeten direct om de hoek bij het hotel. Op minder dan 100 meter van de veiligheid van ons hotel. De gerechten zijn allemaal oude bekenden maar de rijst is wat anders. De kok heeft wat rode rijst door de witte rijst gemengd. En geeft toch wel wat extra smaak. Nog een laatste koude fles bier mee naar het hotel en ons verblijf in Narathiwat heeft zijn langste tijd wel gehad. Morgen vroeg op en snel stempelen! Er wordt regen voorspeld in Sungai Kolok maar die zou pas na de middag gaan vallen. Daarom zullen we proberen om ze snel als mogelijk weer richting het noorden te gaan. Welterusten.
Copyright/Disclaimer