vrijdag 3 februari 2012

Maleisië: Lekker niets doen in KL

Kuala Lumpur, My Hotel @ Bukit Bintang (402)

Het jaar van de draak, en dan moet je natuurlijk richting de Thean Hou Tempel in Kuala Lumpur. Hoewel de tempel niet echt heel oud is neemt niet weg dat hij erg indrukwekkend is. Zeker wanneer je nog niet veel Chinese tempels hebt gezien.
Maar nog voor we in monorail zaten op weg naar het Tun Sambanthan station zagen we al een mooi stukje huisvlijt dat alles te maken had met het jaar van de draak. Overal in de stad zie je de leeuwen, tijgers of draken dansen terwijl er vuurwerk wordt afgestoken om de slechte en kwade geesten te verdrijven.

Na een korte wandeling van het station kwamen we aan bij de tempel waar het drukker dan normaal was. Op zich niet zo vreemd want in een multiculturele samenleven met evenzoveel religies, Islam, Christendom, Boeddhisme en Hindoeïsme, heb je natuurlijk veel religieuze feestdagen.
De tempel was mooi versierd met rode lampions en de felgekleurde draak naast de ingang had deze keer wel een heel bijzondere uitstraling. Lekker uitrusten op een bankje in de schaduw en de bezoekers bestuderen die offers komen brengen en om speciale gunsten komen vragen aan de Hemelse Moeder.

Tegenwoordig vinden we het heerlijk om van de tempel naar het Midvalley winkelcentrum te lopen. Het is een geweldige plaats om te lunchen en daarna op de volle maag kan je met de trein weer naar het centrum of het KLCC in Kuala Lumpur.
De popiah's waren van een hemelse kwaliteit maar de Hokkien Mee liet het in dit geval afweten. Die van Lyka was vele malen beter met een dikke saus die aan het deeg van de noedels bleef kleven. Mijn saus was waterig met een door de sojasaus gespikkeld kaki shirt als gevolg.

We zijn nog steeds in spanning over het visum. Overal en altijd denk ik er aan. Het zit achter in mijn hoofd en is als een zeurende hoofdpijn. In mijn onderbewustzijn worden steeds alle mogelijkheden overwogen en alle data tegenover elkaar gezet. En steeds kom ik tot dezelfde conclusie. Ik hoop dat ze op de Nederlandse ambassade ook tot diezelfde conclusie komen.
Na een flinke rustpauze, in de aangename temperatuur van de airconditioner, op onze hotelkamer gingen we het er maar eens flink van nemen. Het was tenslotte vrijdagavond, de papieren lagen allemaal in de kluis bij de ambassade en wij konden daar zelf toch weinig meer aan veranderen. We gaan lekker eten in Jalan Alor en laten het koude bier rijkelijk vloeien. Het ene na het andere overheerlijke gerecht kwam voorbij. Na een paar uur tafelen en drie grote flessen bier later vroegen we voldaan naar de rekening. RM 147,50 (€ 38,11) voor een koningsmaal voor twee personen! Ja dat is in Kuala Lumpur nog allemaal goed mogelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?