maandag 6 juni 2011

Indonesië: Wajang poppen

Jakarta (Batavia Hotel (909))

Was dat maar waar! Na alle opschudding, en uitrusten gisteren, konden we vandaag eindelijk nog een keer op pad om wat te gaan zien. Maar helaas is Indonesië over het algemeen alles op maandag gesloten. Ik had gewoon wat beter moeten lezen en iets meer moeten nadenken voordat ik de zondag als rustdag had gekozen. Gedane zaken nemen geen keer en dus gingen we ze ver mogelijk als we konden winkelen.
Een redelijk luxe winkelcentrum met een bank zou voldoen want we wilden wat te eten voor onderweg kopen en eindelijk geld wisselen. Dat eerste was niet moeilijk in de goed gevulde supermarkt met een uitstekend assortiment. Geld wisselen was onmogelijk! Ja écht! De banken wisselen alleen geld als je er een rekening hebt! Ik stond er ook versteld van en de assistend bankdirecteur kwam persoonlijk in accentloos Engels uitleggen wat de mogelijkheden waren. Geen dus! Er zit dus niets anders op dan te pinnen de komende weken. De winst van de Rabobank zal wel toenemen want het grootste bedrag war je kan opnemen is Rp. 1.500.000 (€ 126,-) per dag.
Dan eerst maar een koffie met een doughnut bij J-Co, een keten van luxe zaken die het deeg en de koffie tot een kunst hebben verheven.

Voorbereiden en rusten, een koud biertje voor het eten en écht voor de laatste keer naar “Roberto Resto” waar de bekende gerechten bestelden en uitgebreid afscheid namen van de manager en het personeel. Ze zullen ons wel missen!

En zo kwam er een einde aan ons verblijf in Jakarta. En mochten er nog mensen zijn die zich afvragen waarom ik er voor heb gekozen om hier zo lang te blijven. Reizen in het weekend is nooit slim en aankomen op een vrijdag in een grote stad ook niet. Bogor en Bandung heb ik wel onderschat! De eerste is gemakkelijk in een dagtocht vanuit Jakarta te doen en de tweede heeft eigenlijk niets te bieden. Bandung wordt alleen genoemd als aankomststation voor de treinreis Jakarta - Bandung. Maar ook dat is een keuze! Er gaan namelijk twee spoorlijnen naar toe, en dat zoeken we de volgende keer wel uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?