zaterdag 2 januari 2010

Thailand, een avond Thai Boxen in Pattaya

Pattaya (Boxing Roo)

Wanneer wordt een gebeurtenis een traditie?

Ik heb geen idee maar we gingen in ieder geval voor de derde keer op rij naar het Thai Boxing Gala met de toepasselijke naam “Battle at the beach 2010”.
De groep zat klaar in de Pinocchio en na een drankje gingen we op pad naar “Mike Shopping Mall” waar op de vijfde verdieping een boksring was opgebouwd. Het was niet druk en het eerste biertje smaakte uitstekend. Nadat ik een beetje met de camera en de flitser had geëxperimenteerd kwam ik tot de conclusie dat het zonder flitser beter was. De sluitersnelheid moest omhoog en daarmee ook ISO. Weg met de flitser en gewoon afwachten. Ik heb meer dan 450 foto’s geschoten die allemaal kritisch zijn bekeken, Hier volgen de beste foto’s van een mooie en gezellige Thai Boxing avond.

De eerste partij was een beetje tam! Maar we hadden er nog zeven te gaan.

Het eerste echte interessante gevecht was tussen een meisje uit Nederland, Dominic genaamd en een iets stevigere Thaise dame. Helaas viel tijdens de eerste ronde het licht en de airconditioning uit!

Het jongere zusje van Ricardo van den Bosch, Salyasa van den Bosch, kenden we nog van vorig jaar. Maar helaas verloor zij ook haar gevecht.

De derde Nederlandse inbreng was een belofte voor de toekomst. Robbie Hageman, die we ook vorig jaar hadden zien vechten in Pattaya, had een tegenstander van een stevig kaliber uit Bangkok. Helaas was het geen open gevecht maar meer een worstelpartij.

Een Italiaan en een Fransman vulden het gat tot het hoogtepunt van de avond.

En daar dan de partij in het zwaargewicht voor de WBC wereldtitel tussen Ricardo van den Bosch en Faisal Zakaria. En het werd een spektakel! In een open gevecht ging de winst naar de donkere man uit Nieuw Zeeland.

Teleurgesteld liepen de toegestroomde Nederlanders te vroeg de zaal uit, wat getuigd van onsportiviteit jegens de nieuwe wereldkampioen.

De avond werd besloten met een gezellige afsluiting in de Pinocchio Bar in Soi Post Office. Het ging er heet aan toe want Johnnie uit de achterhoek trok de bel uit het plafond.

Het was een mooie en gezellige avond geweest in Pattaya!

1 opmerking:

  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?