zondag 24 januari 2010

Nieuw Zeeland, een eindje rijden

Oamaru (Empire Hotel Backpackers), 24 januari 2010

Ik stond vanochtend gelukkig weer met een goed gevoel op. De slechte ervaring in Swaggers Backpackers was helemaal weggewerkt door de uiterst vriendelijke ontvangst in de Empire Hotel Backpackers.
In dit kleine dorp is zo weinig te doen dat ik maar met de auto op pad ging. In de Lonely Planet had ik een kleine route uitgetekend en die zou ik vandaag gaan rijden. Je moet toch wat tenslotte! Het viel een lichte miezerde regen toen ik het slaperige Oamaru verliet. Het eerste dat op de lijst stond was de auto voltanken, ik was benieuwd naar het verbruik van deze kleine auto bij lage snelheden.
Nadat ik de tank had afgevuld was ik nog blijer, 1 liter benzine op 15 kilometer. Bij de benzineprijs van nz$ 1,71 kwam dat neer op ongeveer zes Eurocent per gereden kilometer. Mooi meegenomen dus!

Het landschap veranderde elk kwartier en met het landschap veranderde ook het weer. Het was ongelofelijk vreemd om van de regen in nog geen half uur naar de zon te gaan. Ik bezocht eerst de Moeraki Boulders aan de kust en ging toen het binnenland in. Het is moeilijk te beschrijven dus laat ik de foto’s maar het woord doen.

Na bijna acht uur en een kleine vijfhonderd kilometer kookte ik zelf mijn avondeten. Ik voelde me goed en wat er gisteren was gebeurd was verleden tijd.
Maar het meest vreemde aan deze zaak was eigenlijk toch dat Agra, de manager van Swaggers Backpackers, naar mijn hostel had gebeld om te informeren of ik daar misschien was ingetrokken. En ja, nadat die vraag bevestigend was beantwoord had ze mijn geld teruggebracht. Er was een envelop onder de deur doorgeschoven met mijn naam er op! In de envelop zat een briefje van vijftig dollar, vier dollar meer dan ik had betaald! Misschien heeft ze begrepen dat het allemaal niet zo vriendelijk van haar was geweest of probeert ze negatieve reclame te vermijden? Voor mij maakt het niets uit, ik heb eerlijk geschreven wat er gebeurd is en hoe ik het heb ervaren.

Morgen gaan we weer verder en deze keer naar de laatste stad uit het rijtje van Nieuw Zeelandse steden, Dunedin.


1 opmerking:

 1. jiel mooie foto's
  en je ziet er goed uit op de foto
  en google Earth werkt goed
  ik heb al 600 uur voor mijn ries
  laat het maar sneeuwe
  jiel groetjes en een goede reis

  BeantwoordenVerwijderen

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?