vrijdag 22 januari 2010

Nieuw Zeeland, drie nachten in de gevangenis!

Christchurch (Jailhouse), 22 januari 2010

Ja, het klinkt raar maar ik heb mijn vijftigste verjaardag in de gevangenis doorgebracht. Samen met Stefan en Anita is het een dag om nooit meer te vergeten!
“Hoe ben ik in hemelsnaam in de gevangenis beland?”
Het antwoord is eenvoudig! “Gewoon geboekt bij “Hostelbookers”.

Dit is met zekerheid het meest vreemde hostel waar ik ooit heb geslapen, een omgebouwde gevangenis! Ik heb me ook een beetje vertroeteld op mijn verjaardag door de duurdere éénpersoonskamer te boeken. En dat bleek de juiste keuze.
Gisteren regende het zo’n beetje de hele dag en verder dan een bezoek aan de supermarkt ben ik niet gekomen. Ik heb heerlijk uitgerust maar ik vindt zelf dat ik dat ook had verdient!

Vandaag was het opnieuw een natte dag! Ik kan me nog goed herinneren wanneer ik slecht weer heb gehad op mijn reizen. Hong Kong in april 2008 en twee dagen regen vorig jaar mei/juni in Japan samen met Tettje van Malsen. Dus ik heb niet echt een reden tot klagen en een paar dagen is heerlijk om uit te rusten zonder een excuus. Vandaag leek het er op dat het droog zou worden dus ging in op pad om het centrum van Christchurch te ontdekken. Ik wilde niet dat deze stad een grijze plek op mijn kaart van Nieuw Zeeland zou zijn. Er was bar weinig te zien! Het enige dat ik dus heb zijn de foto’s van de bajes en het centrum van Christchurch.

Oh ja, ik heb mijn huurauto ook al opgehaald, een kleine Nissan Sentra van “Alternative Rental Cars” in Auckland. Maar het is ook mogelijk om een auto op te halen in Christchurch en het is zeker een goedkope autoverhuur in Nieuw Zeeland. Als ik samen met mijn maat Tettje hier naar toe ga dan huren we de “Shagza”. Een MX5 gespoten in de “Austin Powers” kleuren, “Yeah Baby!”

Morgen dus het begin van de “Roadtrip”!

2 opmerkingen:

 1. jiel kijk wel de handleiding van de nissan naar
  motorolie
  koelvloeistof
  jiel een goede reis ik lees het wel
  en maak mooie foto's
  groetjes tettje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ZO klein is een santera toch niet? Alhoewel... Beetje de grootte van een Civic. Dan is eerder de vraag wanneer is iets klein? Wat iig niet klein is, de overnachting van jullie in een gevangenis! Heel tof.

  BeantwoordenVerwijderen

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?