zaterdag 9 november 2013

Thailand: Eindelijk bericht

Si Saket (Bij Jan thuis)

De berichten en beelden uit de Filippijnen nemen steeds verschrikkelijker vormen aan. Van honderd naar twaalf honderd en nu al meer dan tienduizend doden in het getroffen gebied. Gelukkig heb ik vandaag bericht gekregen van Lyka dat alles met haar en haar familie in orde is. Het telefoon netwerk is weer ingeschakeld en er is weer contact mogelijk met de rest van de wereld. Hoewel ze met haar moeder enkele honderden kilometer van het oog van de tyfoon af waren hebben ze toch heel veel regen te verwerken gehad. Maar het belangrijkste is toch wel geen schade en iedereen is nog gezond.
Op het internet klinken andere geluiden van mijn vrienden met hun zwaardere getroffen familie. Gelukkig geen doden of gewonden tot nu toe maar de familie van enkele vrienden is hun hele hebben en houden kwijt geraakt, en dat was in veel gevallen al niet veel. Hun ongelofelijke sterke vertrouwen in god is de drijfveer tot wederopbouw.
Opgelucht werk ik me door deze rustige zaterdag heen en houdt angstvallig het weerbericht in de gaten. Zodra de tyfoon Haiyan in Vietnam aan land komt weten we meer. Wij zitten hier ook maar een vierhonderd kilometer van de Vietnamese kust!
De vooruitzichten zijn dat er veel regen naar noord-oost Thailand komt en dat zijn geen ideale vooruitzichten voor een reis op de motor. We hebben het vandaag in ieder geval nog droog gehouden en de tyfoon is veel noordelijker dan verwacht aan land gegaan. Dus dat is een meevaller!

We gaan lekker op de markt eten en geniet van Thaise gerechten die we wegspoelen met een heerlijk koud Leo biertje. Morgen nog aankijken en dan besluiten of ik maandag weer op pad ga of nog een dagje in Si Saket blijf hangen.


Waterbak in Thais toilet

Pattaya - Chantaburi - Watthana Nakhon - Buriram - Bua Yai - Surin - Si Saket 836+161= 997 Km

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?