zondag 4 december 2011

Thailand: Oververmoeid of ongeïnteresseerd?

Pattaya (Boxing Roo (8))

Het zijn niet de gemakkelijkste weken van het jaar geweest. Sinds mijn terugkeer in Thailand heb ik niets gedaan. En dan ook echt heel weinig! De afgelopen vier weken zijn voorbij gekropen terwijl ik zelf in winterslaap ben geweest, figuurlijk dan. Mijn verhalen van augustus, oktober en november zijn nog niet eens klaar en gepubliceerd en ik ga alweer op pad.
Zoals de titel al suggereert, ‘Heb ik er genoeg van?’
Voor mijn eigen gevoel nog niet maar toch heb ik alle symptomen om wat rustiger aan te gaan doen. Mijn relatie met Lyka is nu ook in woelige wateren terecht gekomen en het roze uit mijn bril is nu ook bijna verdwenen. Maar dat is de realiteit! Het wordt alleen steeds moeilijker om haar te motiveren en het kost me ook veel energie om haar geïnteresseerd te houden in de landen die we samen volgend jaar gaan bezoeken. En om eerlijk te zijn heb ik soms wel mijn momenten van twijfel. Ik hoop alleen dat we op deze korte reis minder kibbelen en dat we samen kunnen genieten van de oude en nieuwe steden Macau en Hong Kong.

Het is alweer drieëneenhalf jaar geleden dat ik in Hong Kong was om het “Songkran”, Thaise nieuwjaar, te ontvluchten. Ik weet het! Voor sommige van jullie is het een hoogtepunt van jullie vakanties geweest maar als je het een paar jaar op rij hebt kunnen vieren dan is de gein er wel van af. Zeker wanneer je elke dag in de krant leest hoeveel mensen weer zijn omgekomen in het verkeer.
Drieëneenhalf jaar geleden was ik ook in een nieuwe periode van reizen beland en had al vaker mijn goedkope hostels omgeruild voor wat duurdere business hotels. Een beetje meer luxe kon geen kwaad en ik was al die verhalen van die bloemenkinderen die op reis waren ook een beetje zat. Het goedkoopste eten aangevuld met dure tabak en alcohol producten. Het aanhoren van die verhalen over hoe goedkoop ze wel niet konden rondkopen terwijl ze het eten van je bord zaten te kijken.
Maar in Macau en Hong Kong lagen de prijzen van de twee sterren hotels zo hoog dat ik opnieuw voor hostels had gekozen. In Macau zou ik in het “Sanva Hostel” slapen en in in Hong Kong in het vertrouwde “Ma Wui Hall”, Mt Davis YH.
Alleen bij aankomst in het “Sanva Hotel” in Macau bekroop me een gevoel van onveiligheid. Ik was met zoveel elektronica onderweg dat ik wel een veilige kamer moest hebben. En deze plaats zag er niet zo veilig uit. Dus ging ik verder en kwam uit bij het veel duurdere “East Asia Hotel”.
En nu, drieëneenhalf jaar later, kom ik weer bij het “Sanva Hostel” terug. Niet alleen omdat het veruit de goedkoopste plaats is om te slapen maar omdat ik ook de sfeer van het oude Macau wil proeven. Met dat gevaar zal het ook allemaal wel meevallen, het wordt tijd dat ik wat positiever ga denken!

Wat we in Macau gaan doen laat ik helemaal open omdat ik niet weet hoe het tussen ons twee zal lopen. Als Lyka lang wil slapen dan moet ze dat maar doen want ik heb er geen zin in om daar elke ochtend weer over te bekvechten. Natuurlijk zijn er de kerken en de casino’s. En ook het eten zal een hoogtepunt zijn. Zeven ongeplande dagen liggen voor ons voordat we met de boot van Macau naar Hong Kong varen.

In Hong Kong heb ik het “Mt Davis YH” nu gelaten voor wat het is en ik heb gekozen voor het veel duurdere maar midden in “Kowloon” gelegen “USA Hotel”. Dat betekend dat we ook ‘s avonds uit kunnen gaan en Hong Kong van een kant gaan bekijken die ik zelf ook nog nooit heb gezien.

Voor Lyka zal het hoogtepunt een bezoek aan Micky Mouse zijn in “Disneyland Hong Kong”. Zelf hoop ik dat we wat wandelingen kunnen gaan maken die er de laatste keer door een overtrekkende tyfoon bij in zijn geschoten.

En nu ik het zo zelf allemaal weer teruglees krijg ik er toch ook wel weer trek in. Het is de laatste maand van een veel bewogen jaar waarin ik veel heb geleerd over mezelf en over andere mensen. 2012 zal waarschijnlijk een jaar worden van grote veranderingen. De 64.000 Euro vraag is of ik zal stoppen met reizen of niet!
‘Ben ik nu oververmoeid of ongeïnteresseerd?’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?