zondag 5 februari 2023

Thailand: Rustdag?

Kokosnoten
Bangkok (The Seven Luck) 602), zondag 5 februari 2023

Echte rustdagen bestaan eigenlijk niet in het leven van een rugzakartiest. Na de hele ochtend bezig te zijn geweest met van alles en nog wat komt er altijd weer dat moment dat je je moet aankleden om naar buiten te gaan om iets te gaan eten.
Mijn rugzak Tijdens het aankleden, uit de rugzak, komt altijd het moment dat je met je reisgenoot gaat overleggen wat je de komende middag gaat doen. Niet de hele middag! Maar gewoon een paar uurtjes.
Keuken op straatGebakken rijst Ik heb een verrassing voor Lyka maar eerst moeten we langs de weg gebakken rijst gaan eten! Een straattentje is snel gevonden op deze enorme fruitmarkt. We zien slechts een westerling op de hele markt!
AnanasKokosnoten Grote bergen ananas, marktkramen vol met kokosnoten en watermeloenen in de gele en rode variant.
Bouwrijp naast Chit Lom Met bus 511 geraken we bij “Chit Lom” waar ik opnieuw mijn ogen niet kan geloven. Hele hoge wolkenkrabbers aan het begin van Sukhomvit Road die ik me absoluut niet kan herinneren en enorme bouwrijp gemaakte percelen land. Hier gaat de tijd in een sneltreinvaart door!
MBK Center Het “MBK-Center” is een klassieker waar we vier en twintig jaar geleden al inkopen gingen doen. Het is tijdens de Covid-19 jaren ook gerenoveerd en er zijn maar weinig lege winkels. Zelfs de “Dunkin’ Donuts” zit nog op dezelfde locatie voor een koffie en een “Bavarian Doughnut”.
Leeg Pan Thip Plaza Eerder deze week hebben we nog het wereldberoemde computercentrum “Pan Thip Plaza” op zoek naar de foodcourt bezocht. En dat staat voor twee derde leeg! Dat is toch niet te geloven? Zal het ook worden toegevoegd aan het mode imperium van Pratunam?
Busroute 47
Met behulp van Google kunnen we op de mobiele telefoon zien of bus 47 in de buurt kom van ons hotel. En ja hoor, de bus rijdt er bijna langs.
Pizza Company We zijn te lui om het hotel nog een keer te verlaten. Nou ja, alleen om een paar koude biertjes te halen. Lekker lezen, koud bier en een pittige Chicken trio pizza. Het leven is goed, ook op een ingelaste zondagse rustdag.
Copyright/Disclaimer