maandag 27 februari 2023

Maleisië: Niets doen in het buitenland is leuker!

Kokosnoten
Malacca (Bayview Hotel Melaka) 1123), maandag 27 februari 2023

Ik spring maar een paar dagen verder want de afgelopen dagen zijn niet de slechtste maar zeker ook niet de meest interessante van deze reis geweest. Ik ben alweer aardig opgeknapt hoewel ik nog niet helemaal de oude ben. Morgen trekken we weer verder en ik heb niet het gevoel dat we hier in Malacca iets hebben gedaan. We hebben voor mijn gevoel helemaal niets gedaan zoals we dat ook thuis in Nederland doen. Niets doen, alleen de dagelijkse beslommeringen aan je voorbij laten glijden.
Ontbijt in Mahkota ParadeBroodjes bakken We wandelen ’s morgen met z’n tweeën zoals gewoonlijk naar de bakker om ons tegoed te doen aan twee verse broodjes per persoon. Op onze vaste zitplaats van het stationnetje van de elektrische kindertrein die bij een gebrek aan klanten aan maanden niet meer van zijn plaats is gekomen. Elke ochtend dezelfde jaren zestig deuntjes op de achtergrond!
Internet op de gang Na de weg terug, via een andere oninteressante route, neem ik meestal plaats op de gang om even mijn dagelijkse zaken op het internet te controleren en bij te werken. Dan gelijk weer naar binnen om wat te lezen, wat te schrijven en vooral lekker uit te rusten. Totdat we op pad gaan voor de lunch.
Crispy Pork RiceCrispy and BBQ Pork Rice with egg Vaak eten we een eenvoudige Chinese lunch. Het eten is erg lekker en ook nog eens goedkoop. Na de lunch gaan mijn gedachten vaak terug naar het koude Nederland. Stel je toch eens voor dat we zo zouden kunnen eten in Nederland. Voor minder dan twee euro per bordje! Dan zou toch niemand meer boodschappen doen en zelf koken?
Geen Discovery In de middag ga ik vaak alleen voor een wandeling om Lyka wat tijd voor zich zelf te gunnen. Ik maak flinke wandelingen! Een van die wandelingen is naar het “Melaka Sentral” busstation, een kleine vijf kilometer, om te onderzoeken wanneer de bussen naar Johor Bahru, onze volgende bestemming, vertrekken. Er vertrekt elke dertig minuten minimaal een bus, dus daar hoeven we ons geen zorgen over te maken.
En dan loop ik onverwacht weer een bekende tegen het lijf! Peck is al meer dan twintig jaar een gewaardeerde vriendin uit Melaka. We hebben elkaar ontmoet in het “Discovery Café” dat ondertussen ook alweer van eigenaar is gewisseld. Ze heeft altijd wel wat nieuws en deze keer helaas slecht nieuws.
1461893_10202078313213784_1120290101_n Alles wijst er op dat het niet zo goed gaat met mijn oude vriend Patrick. Dat is dan ook meteen de reden waarom ik hem niet te pakken kan krijgen? Hij reageert niet meer op mijn berichten en niemand heeft hem de laatste tijd op zijn oude brommer zien rijden. Patrick is al in de zeventig en dan is gezondheid niet meer vanzelfsprekend. Ik laat het maar voor wat het is. Ik herinner hem liever zoals we velen jaren geleden een biertje dronken bij “Ringo Music Bar”.
Aan tafelGebakken groentenBBQ Pork Het avondeten is elke avond feest in Maleisië, wanneer je niet ziek bent! voor rond de tien euro zit je met zijn tweeën tot aan de nek vol. Zoals deze Chinese maaltijd op de avondmarkt in de stad. Mee Goreng, gebakken groenten en Honey Glazed Pork, winnaars! Natuurlijk wel met een koud biertje er naast!
Pak Putra RestaurantChicken Tandoori and Garlic NaanGebakken aardappelen met komijn Vanzelfsprekend mag ik het Tandoori Restaurant “Pak Putra” niet overslaan. Je gaat hier niet elke avond eten maar twee keer per week is geen enkel probleem! Het is echt hemels en de sappige kip Tandoori is ongetwijfeld de beste in Maleisië. We hopen hier zeker nog een keer terug te komen, al is het maar voor een dag!
Harley Chopper Op de terugweg schiet ik nog een plaatje van “Harley Davidson” uit de jaren dertig. Wat een schoonheid in alle eenvoud.
De was doen Op reis zijn kent ook de alledaagse beslommeringen die je thuis hebt! Zoals de was doen! We draaien een laatste wasje om de hoek van het hotel in een onvervalste “Laundrette”. RM 13 (€ 2,80) voor wassen en drogen, inclusief wasmiddel.
Morgen gaan we weer verder en over een week zijn we alweer in de Filipijnen. Nog een keer de was draaien zou voldoende moeten zijn om schoon in de Filipijnen te arriveren! Morgen gaan we weer op pad, naar onze laatste bestemming in Maleisië. Ik verwacht een voortzetting van onze rustige dagen in Malacca! Daarnaast zijn de weervooruitzichten niet al te best de komende week, elke dag tot aan ons vertrek uit Singapore 90% kans op regen!
Niets doen is leuk! Maar niets doen in het buitenland is leuker! De temperatuur maakt al veel verschil.
Copyright/Disclaimer