maandag 2 oktober 2023

Nederland: In de tussentijd

Rivier de Waal
Zaltbommel (Op de bouwplaats), maandag 2 oktober 2023

Er zijn ongetwijfeld lezers die zich afvragen wat wij in de tijd tussen twee reizen doen. In het verleden gingen we vaak met de camper op pad maar helaas is dat niet meer mogelijk. Het oude beestje is aan groot onderhoud toe en ook onze financiële situatie liet niet toe om de zomer zonder te werken door te brengen.
Ondanks de miljoenen Medelanders die de hele zomer liggen te luieren behoren wij niet tot de bevoorrechte groep die elke maand gratis geld krijgen. Wij hebben gelukkig nergens recht op, behalve het “betalen van belasting recht”, dus moeten wij maar voor ons zelf zorgen. Dat was vroeger vanzelfsprekend!
De stadsmuur Na enkele maanden vol met kopzorgen over ons (voort)bestaan hebben we de knoop eerder dan verwacht doorgehakt! We gaan vaker op pad om goedkoper te kunnen leven dan in het doodbelaste Nederland. Alles in Nederland is belasting en alles wordt overbelast! Jullie zijn verworden tot een van de duurste landen van Europa en zelfs de wereld.
Het kopen van een woonhuis is voor veel mensen een van de grootste en belangrijkste stappen in hun leven. Nu is het vinden van een passende woning als een grote (financiële) puzzel. Het verkopen van je woning waar je ruim 30 jaar eigenaar van bent geweest is een moeilijke en verschrikkelijke emotionele stap. Zeker wanneer je dat gaat combineren met een lang verblijf in den vreemde op meer dan 10.000 kilometer van je geboortegrond.
Toch hebben wij tijdens ons verblijf in Nederland die stap genomen. We zijn écht niet depressief maar we hebben teveel kennissen en vrienden in het afgelopen jaar het tijdelijke voor het eeuwige zien verwisselen. Enkelen waren zelfs jonger dan ik en dat was de druppel die de emmer deed overstromen. Het was geen gemakkelijke keuze maar nu de emoties zijn weggeëbd zijn we het er samen over eens dat we de juiste beslissing hebben genomen.
Vanuit Nikom Court Komende week gaan we weer op reis om de kou en de (energie)belastingen te ontvluchten. Vanaf deze week komen er natuurlijk weer regelmatig verhalen op dit mooie medium. Blijf komen, blijf lezen en hopelijk ook (mee)genieten van onze avonturen in Azië?
Copyright/Disclaimer