woensdag 18 oktober 2023

Thailand: Een keten van lekker eten

Thais eten uit de 7-11
Pattaya (Nakorn Siam Boutique Hotel) 610), woensdag 18 oktober 2023

Het is alweer veertien dagen geleden dat we uit Europa vertrokken. Het weer in de afgelopen twee weken in Thailand is tot nu toe de grootste spelbreker geweest. Dagelijkse zware onweersbuien en dik bewolkte luchten. We hebben onze motortocht helaas een week moeten inkorten maar morgen is het dan eindelijk zo ver. Het weer is verbeterd en we gaan op pad.
Ik heb de afgelopen week nog niet zoveel meters met de motor gereden omdat mijn hoofd er gewoonweg niet naar stond. Het waren geen gemakkelijke eerste twee weken buiten Nederland maar ik hoop dat ons vertrek morgen een kantelpunt is en dat ik weer een beetje plezier in het reizen krijg.
Kip Cordon BlueThais eten uit de 7-11Gegrilde kip met spaghetti gorengGebakken groenten en kip in rode kerrie Onze maaltijden zijn altijd het hoogtepunt van de dag. Of ze nu uit de magnetron van de 7-11 komen of uit de keuken van een van ons bekende restaurants. Zonder dat Thaise eten zou ik niet eens hier willen zijn! We hebben de afgelopen twee weken zes restaurants laten rouleren en dat is ons goed bevallen. Jullie kunnen zelf zien dat het er allemaal heerlijk uitziet.
Aan het werkPattayaVroeger "Tim Bar"Goede aanbieding "Lek Hotel" Tijdens mijn ochtendwandelingen mijmer ik vaak weg naar het verleden dat nooit meer terug komt. De boulevard wordt voor de zoveelste keer heringericht. De stranden zijn leeg, het ene monument de “Tim Bar” bestaat niet meer en het andere monument tegenover, het “Lek Hotel”, heeft de prijzen met 25% verlaagd.
Het zal in de toekomst best wel weer beter worden maar de “Covid-19” samenzwering heeft Pattaya wel minstens twintig jaar terug geworpen. In de Bangkok Post stond een artikel over de toestand van het toerisme in Thailand en dan is het meteen duidelijk dat bijna heel Thailand wordt getroffen door deze recessie in het toerisme.
En wat doet de regering in Bangkok? Die geven alle houders van een Russisch paspoort vanaf begin november een gratis 90 dagen visum bij aankomst! Om het toerisme te stimuleren nu de Europeanen wegblijven wegens de dure vliegtickets en de problematische visumeisen voor Thailand. Dat staat toch wel haaks op wat ik afgelopen zondag heb geschreven? Alleen de rijke Russen kunnen het zich nog veroorloven om naar de vier en vijf sterren hotels in Thailand te komen. En daar is de kleine man in de straat helemaal niets mee geholpen!
Gestoofd varkensvlees op rijstGroentesoep en kip rode kerrieGebakken macaroni en club sandwichVarkensfiletKip TerriyakiGebakken spaghetti Moo GobPizza Voor ons waren de afgelopen twee weken in ieder geval: ‘Een keten van lekker eten!’
Otteri wasserijSoi Diana Inn Onze was is weer schoon en we zijn klaar om met de motor op pad te gaan. Nieuwe avonturen, nieuwe ontmoetingen, oude vrienden en nieuwe plaatsen ontdekken liggen in het vooruitzicht. Een kleine twee duizend kilometers liggen op ons te wachten.
Copyright/Disclaimer