donderdag 12 oktober 2023

Thailand: Donder en bliksem

RegenPattaya (Nakorn Siam Boutique Hotel) 610), donderdag 12 oktober 2023

Ik wordt op maandagochtend helemaal warm vanbinnen wanneer ik de sleutels van mijn motor op het nachtkastje zie liggen. Mijn motor staat echt beneden op me te wachten. Als eerste is er de koffie en daarna wachten tot het ontbijt. Verse broodjes met zelf meegebrachte kaas en ook met hier gekochte ham. Het kost wat maar ik vind het beter en gezelliger dan elke ochtend voor het ontbijt op pad te gaan.
Motor wassen Na het eenvoudige ontbijt, met twee grote bekers koffie, is het tijd om de motor eens flink te laten oppoetsen. Er zijn enkele van die wasserettes in Pattaya. Bij deze wordt de motor voor ruim drie euro helemaal gewassen en gedroogd. Niet gepoetst, dat kost meer maar dat is voor mij niet nodig. De motor is ondertussen zestien jaar oud en ik kan alleen maar hopen dat hij nog zestien jaar meegaat. Onderhoud is het toverwoord.
Na het poetsen ontdek ik dat mijn voorspatbord aan de onderkant na al die jaren van trillen bij de spatlap is afgescheurd. Daar moet ik maar eens goed naar kijken. Dat betekend wel dat mijn proefrit in het water valt want ik wil mijn spatlap niet verliezen. Deze spatlap aan het voorspatbord voorkomt opspattend water, en modder, tijdens de weinige momenten dat we ik de regen, of net na de regen rijden. Zo blijven mijn voeten en lange broek nog redelijk schoon en droog.
Rijst,groenten en kip in rode kerrieLezen op het balkon Na de overheerlijke Thaise lunch in de Big C neem ik plaats op het balkon om mijn lichaam en geest vol te laten stromen met innerlijke rust. De dagelijkse en wereldproblemen waarmee de NPO (Nationale Propaganda Omroep) jullie bestookt bestaan hier niet. Er wordt in het dagelijkse leven geen woord over gerept over dood en verderf, over oorlog en vrede, en ik probeer het (westerse) nieuws dan ook zoveel mogelijk te mijden. Een boek lezen op mijn Kobo e-reader en precies om vijf uur mijn eerste biertje op het balkon. Wat kan het leven toch mooi zijn.
Aan tafel We houden ons vast aan de afgesproken ritmes die we ons zelf hebben opgelegd dus na de pizza van gisteren is het nu weer tijd voor Thais eten. Ook deze keer is het weer fantastisch bij de “Captain’s Bar” in Soi Honey Inn.

Toch zijn er al vroeg tijdens de “travels” ook de eerste “troubles” ontstaan! De klimaatverandering? Nee, gewoon een uitloper van de regentijd veroorzaakt door een tropische storm op de grote oceaan! De weersvoorspelling op mijn iPhone is daar duidelijk in, alle komende dagen een wolkje met regen daaronder en het laagste getal is 80%. Daar wordt je niet blij van wanneer je een motortocht in de planning hebt zitten.
Visje etenVisje eten Tijdens de lunch bespreken we samen wat onze beperkte mogelijkheden zijn. We zijn er snel uit. De verschrikkelijke onweersbui van de afgelopen nacht maakt het besluit een stuk gemakkelijker. De explosieve donders en lichtshow van honderden bliksems was er een van Bijbelse proporties.
We hebben het allebei prima naar onze zin in het “Nakorn Siam Boutique Hotel” dus waarom blijven we niet een paar dagen langer? Die paar dagen worden uiteindelijk een hele week. Gelukkig kan ik de data van een andere boeking ook een week opschuiven. Het wordt dus een wijziging zonder extra kosten want die kunnen we missen als kiespijn.
Pad Thai KungRegenRegenGeen regen We vullen onze dagen met heerlijke gezonde maaltijden, korte wandelingenrond het hotel om eenvoudige boodschappen te doen en het wachten tot de regen in de middag weer stopt. ’s Morgens maak ik zelf een wandeling van minimaal zes kilometer gevolgd door een middag op het balkon met een grote koude fles groene jasmijn thee en de e-reader.
Uitzicht vanaf het balkonOp weg om te etenOmhoogThaise avondmaaltijd Ook ’s avonds is het na zo’n uitgebreide Thaise maaltijd heerlijk op het balkon. Een verkoelende bries van zee en “Donder en Bliksem” aan de horizon. Een verkoelende fles bier binnen handbereik. Wij komen deze onverwachte week extra in Pattaya wel door. Het maakt ons tenslotte niets uit in welk hotelbed we ’s morgens wakker worden. Laten we hopen dat we op 19 oktober wel met de motor op pad kunnen?
Copyright/Disclaimer