zaterdag 3 mei 2008

Thailand, een weekendje Bangkok

Bangkok, 02/05/2008

Voor de zoveelste keer was het weer raak in Pattaya. De politie had persoonlijk de brieven aan de bar en restauranteigenaars overhandigd met de mededeling dat er geen alcohol van zaterdagavond 18:00 tot maandagochtend 06:00 mocht worden geschonken. De supermarkten moeten de koelkasten met alcohol afsluiten met een dikke ketting en met uitzondering van vijf sterren hotels staat Pattaya weer bijna een heel weekend droog.

Gezelligheid kent geen tijd!

Waarom? Het antwoord is duidelijk en logisch! Er zijn namelijk weer verkiezingen in het dorp en tijdens de verkiezingen mag er niet worden gedronken! Helaas ontgaat mij nog steeds alle logica van deze beslissing omdat misschien maar 15% van de aanwezige personen in Pattaya hoeft te stemmen. De andere 85% (toeristen, meisjes uit de Isaan en gelukzoekers vanuit het hele land) zijn gewoon het slachtoffer. Lange gezichten aan de bar en geen inkomen voor de meisjes, chagrijnige buitenlanders die het hele dorp afstropen op zoek naar een plaats waar ze bier kunnen drinken uit oude koffiemokken.
Om dit alles te ontlopen gaan mijn maat Tettje en ik lekker drie dagen naar Bangkok om daar wat plezier te maken, we hebben een hotel geboekt vlak bij Silom. Pat Pong ligt om de hoek en O’Reilly’s zal zeker meer dan één keer met een bezoekje worden vereerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?