woensdag 31 januari 2018

Thailand: Onder de dekens!

Nang Rong (Smile Home Resort) 8), woensdag 31 januari 2018

Ik moet eerst nog even naar gisteren!

Het was koud! s’ Morgens zelfs onaangenaam fris. De ventilator ging om twee uur s’nachts uit en die heeft de hele dag niet gedraaid. Het was een vreemde onaangename bewolkte dag met regen in de lucht. We hebben dus niet veel gedaan, een beetje gelezen, geschreven en muziek geluisterd. Vroeger kon ik dit echt niet terwijl het nu haast natuurlijk voor me aanvoelt.
Omelet rijst met jungle curry
Lunch in de Tesco Lotus. Ik loop het vijftig meter lange buffet twee keer op en neer en ik heb nog geen keuze kunnen maken. De plaatjes moeten me leiden want ik kan met geen mogelijk lezen wat er staat, alles is in het Thais. Uiteindelijk valt mijn keuze op de jungle kerrie met omelet rijst. Het smaakt me niet slecht maar het is ook geen blijvertje!
Rijstvelden achter mijn bungalow
Het is heerlijk rustig tussen de rijstvelden en ook de middag breng ik in het resort door. Radio 2 klinkt uit de JBL totdat het tijd is voor een paar biertjes en dan wat eten.
Saté met brood
Peter heeft weinig trek en alleen ga ik niet in “de Schuur” eten dus stelt Peter voor om saté te gaan halen. Dat is een prima idee! De saté met enkele boterhammen is ook een heerlijke en vullende maaltijd.
Lachende varkens
Op de avondmarkt maak ik nog enkele foto’s die binnenkort in Nederland waarschijnlijk verboden zijn.
Peter de rally rijder
Nog even snel afscheid nemen van een andere Peter, een Engelsman die in 1961 de rally van Monte-Carlo heeft gereden.

Dan kom ik bij vandaag.

Afgelopen nacht moest ik dus voor het eerst sinds maanden weer eens onder de dekens kruipen. De ventilator was al uit gebleven maar ondanks het ontbreken van de verkoelende wind wat het koud, onaangenaam koud. Zodra ik om zeven uur de deur van mijn bungalow openzwaai komt er een nog koudere wind me tegemoet. Het is haast niet te geloven hoe laag de temperaturen hier ’s nachts kunnen zijn. De koude ontneemt me ook alle zin om nog wat nuttigs te gaan doen vandaag. Ik kies bewust voor een luie dag! Ik moet maar snel weer op pad gaan. Morgen dus!
Pad Thai
Er zijn maar enkele noemenswaardige momenten op deze rustdag. Als eerste is er de lunch, de bekende Pad Thai bij Tesco Lotus.
Pad Krapow Gai
Als tweede het diner bij “de Schuur”, de bekende Pad Krapow Gai Kai Dao. We maken een einde aan de dag in het resort met een paar koude biertjes. Morgen gaan we weer op pad dus ik maak het niet te laat. Nog een laatste op de kamer en dan slapen.
Copyright/Disclaimer