donderdag 18 januari 2018

Thailand: Pijnlijke gewrichten

Pattaya (Boxing Roo Hotel) 8), donderdag 18 januari 2018

Na ruim een week in Thailand krijg ik de rekening gepresenteerd voor mijn overmoedige gedrag. Het is geen geheim dat ik graag wandel en het fantastische weer in Pattaya nodigt alleen maar uit om nog meer te gaan wandelen. Dat was in de Filippijnen wel anders! Daar kon je elk moment van de dag een stevige bui op je hoofd verwachten.
Tijdens mijn gebruikelijke gang naar de supermarkt voor verse witte bollen met sesamzaad voel ik mijn knieën en heupen. Een zeurende pijn, het liefst wuif ik het weg maar ik weet diep in mijn hart dat het de jaren zijn die gaan tellen. De slijtage zal zich ook bij mij openbaren, daar kan ik me niet aan onttrekken. Het voelt bijna als een opkomende griep maar die heb ik al in Angeles City gehad. De griep zal voor de rest van het jaar wel wegblijven. Mijn knieën en heupen lijken zonder smeermiddel te zitten. Het loopt allemaal een beetje stroef alsof er zand in de kogellagers is gekomen.
Na al die weken op het bed te hebben gelegen heb ik nu toch wat te hoog gegrepen. Het loopritme en de bijbehorende afstanden moet langzaam worden opgeschroefd. Tijdens het ontbijt besluit ik om vandaag maar een rustdag in te lassen. Vanaf het bed schrijf ik enkele verhalen en neem de tijd om wat te herstellen.
Dim Sum Noedels
Veel later dan gewoonlijk vertrek in naar de Big C voor de lunch. De keuze valt vandaag op de dunne noedels met dim sum, rood varkensvlees (Moo Deng) en knapperige speklappen (Moo Gob) aangevuld met wat groente. Een eenvoudige maar heerlijke Thaise maaltijd voor slechts € 1,50. Het “Top Ten” ijsje van een kwartje smaakt me prima. Op de terugweg besluit ik om ook de rest van de dag maar heerlijk op de kamer met lezen en schrijven door te brengen.
De avond valt
De tijd vliegt om en zodra de duisternis begint in te vallen, om iets over zes uur, acht ik de tijd rijp voor een ijskoude “Beer Leo”. Er staan er drie gebroederlijk naast elkaar in de koelkast te wachten tot het juiste moment is aangebroken. En dat juiste moment is nu!
Ik neem een stoel mee naar het balkon. In de zwoele avondlucht kijk ik vanuit de hoogte naar het voorbij trekkende, schuifelende, verkeer. Het is een onbetaalbaar geniet moment. De tweede en derde fles bier worden ook geslacht en om half elf zoek ik het bed op. Het was een heerlijke rustdag in het mooie Thailand.
Copyright/Disclaimer