zaterdag 23 april 2011

USA: Meer sneeuw!

Montpelier

Dacht ik echt dat ik het gisteren allemaal al gezien had en nu sneeuwde het gewoon. Natte sneeuw en regen daalden neer en de bergen in de verte leken achter een vitrage schuil te gaan. En het was koud! Stervenskoud!
De paaseieren speurtocht voor de kinderen was helaas afgelast en vonden we allemaal heel jammer. We hadden allemaal gehoopt dat ik vandaag mooie foto’s van de kinderen en Lalitha en Corby kon schieten. Maar het mocht niet zo zijn en het leek dat vandaag een verloren dag zou zijn.
Totdat Aden, een vriend van Corby, belde of we misschien zin hadden om naar een “Range Day” in “Barre” te gaan.
‘Wat moet ik me daarbij voorstellen?’
‘Het antwoord is simpel!’
Een “Range Day” is een dag op de schietbaan waar enkele vertegenwoordigers van wapenfabrieken hun handel komen aanprijzen en waar je voor drie Dollar een aantal kogels kan schieten met het wapen van je keuze.

En dat lieten we natuurlijk niet aan ons voorbijgaan! Ik begon met een dubbelloops "Coach Gun".

Na drie schoten had ik de smaak dus al goed te pakken. Na een paar keer te hebben rondgelopen wilde ik natuurlijk met de “Smith & Wesson .357 Magnum” schieten. De revolver die “Dirty Harry” (Clint Eastwood) gebruikte in zijn jacht op de slechteriken.
http://youtu.be/FnMLGkj91Og

Naar een Range Day gaan is voor mij hetzelfde als naar een casino gaan. Als je eenmaal ben begonnen met het spelen dan is het moeilijk om te stoppen. Ik had nog maar één ticket over en daarmee wilde ik nogmaals met een Benelli schieten en deze keer was het een shotgun. De klappen waren zo hard dat het leek alsof er iemand met een rubber hamer op mijn schouder sloeg.

Ik kocht nog twee tickets en ondertussen was Corby zijn vriend Aden ook gearriveerd. Het was echt een gezellige en spannende middag waarop de vrouw van Aden ook nog flink aan het schieten was.

Om kwart voor drie werd de boel opgeruimd en Corby liet me nog wat van de mooie omgeving van Montpelier zien. De sneeuw van de afgelopen winter lag nog op veel plaatsen en toen we hoger klommen konden we zelfs nog de verse sneeuw zien die vandaag was gevallen.

Na een korte stop bij de supermarkt maakten we een einde aan deze gezellige dag in de keuken van het huis met een paar koude biertjes en Corby roosterde heerlijke kippenkluifjes in de oven.

We slopen er nog even tussenuit om een paar biertjes in Corby’s stamkroeg te drinken.

Voldaan kwamen we na twee zware bieren weer thuis en breiden een einde aan deze hele mooie dag die vanochtend nog als een rampdag leek te beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?