woensdag 6 februari 2008

Sri Lanka, een moeizaam begin

Pattaya, 06/02/2008

De echte start is een moeizaam begin. Omdat mijn vlucht, zonder vertraging, pas om 21:50 in Colombo land moet ik via een omweg voor een bed zorgen. Ik kan namelijk niet gewoon de stad inlopen en kijken of er een fatsoenlijke slaapplaats te vinden is.
Van de eerste pogingen via email kwam niets terecht. De antwoorden liepen uiteen van: "we reserveren niet via email" tot helemaal geen antwoord. Twee hotels wilden wel een reservering aannemen maar konden geen vervoer regelen. Het laatste wat ik wil is laat op de avond door de buitenwijken van Colombo rijden op zoek naar mijn hotel.
Mijn laatste strohalm was om een hotel te boeken via één van de tientallen hotelboeking websites op het internet. Na ruim twee uur was de prijs voor een hotel midden in het centrum teruggebracht tot een aanvaardbare prijs. Het was voor mij een complete verrassing dat de prijzen soms wel werden verdubbeld op een website. Goed zoeken is dan ook de raad die ik jullie geef!
Het is het "Grand Oriental Hotel Colombo" geworden. Een drie sterrenhotel aan de rand van het fort en naast het financieel district van Colombo. "Als je jezelf niet kietelt af en toe wie kietelt je dan wel?", zei mijn grootmoeder altijd. Dus mijn reis begint met vijf nachten in luxe. Kan ook wel omdat ik weet dat het later allemaal wat goedkoper zal worden. Maar!
Ook dit hotel kan voor mij geen vervoer van de luchthaven naar het hotel regelen. Het is een avontuur maar één waar ik mij niet best bij voel. Mocht ik op tijd zijn dan zal in om ongeveer half elf op zoek gaan naar een taxi. Onbevestigde informatie die ik heb gevonden praat over coupontaxi's naar de stad voor een vaste prijs, LKR 1200 (€ 8,--) enkele reis. Het is niet de prijs maar het tijdstip, volgens mijn informatie stopt de service om elf uur.
Dat wordt dus hopen dat er geen vertragingen zijn.

Verder ben ik er klaar voor, mijn rugzak zal nog iets lichter zijn desondanks ik een nieuw object bij me zal dragen. De "Aquapure Traveller" van "Pure Hydration (BW Technologies Limited)". Dit is een drinkfles met een filter die alle onzuiverheden uit het water filtert, inclusief parasieten, bacteriën, virussen, giftige chemicaliën en zware metalen. Daar bovenop natuurlijk zand en modder, een geurloos en veilig water om te drinken moet het eindproduct zijn.
Ik ga natuurlijk niet water uit beken en rivieren drinken als dit niet nodig is maar water uit flessen dat je niet vertrouwd, en dat zal veel zijn in Sri Lanka, gaat door de fles en moet mij zo behoeden voor de racekakken die ik gelukkig sinds een half jaar achter me heb gelaten. Over zeven weken kan ik jullie een volledig testrapport over de "Aquapure Traveller" geven.

1 opmerking:

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?