maandag 26 november 2018

Frankrijk: Weinig te melden

Rochefort sur Loire (Camping Les Plages de Loire), maandag 26 november 2018

Dit is dus een van die dagen dat we weinig te melden hebben. We rijden wat, we eten wat, we plannen wat en zijn op weg naar een camping om ons te douchen en de was te doen.
Erg rustig 's morgens
Zoals verwacht is het een heerlijk plaatsje hier. Heel erg rustig en ook mooi! Om half negen loop ik even naar buiten om de motor van “de Oude Dame” te laten warmdraaien.
Mist boven de velden
Ik geniet van het uitzicht en wat ik zie kan me ook bekoren. Mist hangt in de vallei en door de dunne mistlaag zie ik een blauwe lucht zonder wolken. Het is een heldere nacht geweest en het weer is dus het tegenovergestelde van wat er is voorspeld en wat we hebben verwacht. Het zou wel eens een mooie zonnige dag kunnen worden.
We laten Bretagne voor wat het is en gaan weer naar het oosten, landinwaarts. In de winter zijn er maar weinig campings geopend dus moeten we onze route goed plannen. We willen geen kilometers vreten als een vrachtwagenchauffeur maar we willen ook niet na twintig kilometer rijden de hele dag op een camping staan!
Mooi plaatsje voor de lunch
Naast een kunstmatig meer genieten we van onze lunch. Lidl is ondertussen weer bezocht en de voorraad is weer voor een dag aangevuld. Daarna sukkelen we op ons gemak richting “Rochefort sur Loire” waar “Camping Les Plages de Loire” ons doel voor vandaag is. Vanochtend heb ik ze gebeld of ze open zijn en dat blijkt dus ook het geval te zijn.
Bij aankomst is er ook een kleine tegenslag! De wasmachines en wasdrogers zijn wegens onderhoud niet beschikbaar. Voor € 15,- p/n had ik wel wat meer verwacht. Maar ja, de volgende keer wanneer ik telefoneer dus ook naar de wasmogelijkheden vragen!
Een nachtje op de camping
Zodra de camper stil staat gaan we aan “de Paal”, campertaal dat betekend dat de camper aan het elektriciteitsnetwerk van de camping wordt aangesloten, en gaan we op zoek naar de douche. Ook deze douche heeft nukken en is niet perfect maar alles is honderd procent beter dan de douches van onze laatste halteplaats. Er hoeft om de dertig seconden geen knop te worden ingedrukt en de temperatuur van het water is goed te regelen. Gewassen en geschoren zitten we al vroeg in de camper onze eigen dingen te doen.
Bamie Goreng met saté
Het koelvak van de koelkast in de camper raakt bijna leeg want de laatste varkenshaas gebruik ik om saté te maken. Samen met Bami Goreng en een gebakken ei is het voor ons een heerlijke maaltijd.
Veronica Inside op de iPad met een koud biertje binnen handbereik en de avond is zo om. Van nieuwsuur kan ik alleen maar treurig en droevig worden! Allemaal gezeur om te verhullen dat er nog veel serieuze problemen in Nederland moeten worden opgelost. Allemaal rookgordijnen en maatregelen om de vrijheid van een ander individu in te perken en te beperken.
‘Vrijheid! Blijheid!’, denk ik dan maar in de camper.
Wat ben ik blij dat ik nu leef en niet over vijftig jaar! Voor mijn gevoel gaan we naar een gereguleerde totalitaire samenleving waar het individu totaal ondergeschikt word aan de staat! 1984 hebben ze niet gehaald maar in 2084 zal het boek van “George Orwell” waarschijnlijk nergens meer te verkrijgen zijn.

Copyright/Disclaimer