vrijdag 30 november 2018

Frankrijk: Slecht bier!

Beaupuy (Bij de Jeu de Boules Club), vrijdag 30 november 2018

Dag vijftien! Vanzelfsprekend is ons budget in alle opwinding ruim overschreden. Toch zijn er ook goede dingen te melden. De lichamelijke en geestelijke rust is voor negentig procent in mij terug gekeerd. Ondanks dat de gemeente Zaltbommel mijn vragen als een minderbegaafde beantwoord voel ik me rustig. Wanneer ambtenaren van de Gemeente Zaltbommel zo verschrikkelijk dom zijn dan bevestigd dat meer dan dat het ontkent.
Opgebakken oud brood als ontbijt met zoet beleg, sterke koffie en een tweede dag achterstand in mijn verhalen. Een verhaal per week achterlopen is eigenlijk teveel! Gelukkig heb ik een goede reden. De twee achterlopende verhalen gaan over zeer indrukwekkende gebeurtenissen uit de tweede wereldoorlog. Tijdens onze eerste echte rustdagen in Spanje gaan we zeker een en misschien wel alle twee deze verhalen inlopen.
We gaan vandaag dus verder richting het zuiden! Drie honderd en tien kilometer naar Lourdes waar je op zondag niet wil zijn! Dan is het daar veel te druk met de heilige mis! Dus heb ik drie etappes gepland met hopelijk een en wellicht twee kerstmarkten. Voor enige opwinding en foto’s moeten we goed om ons heen kijken! Er is helemaal niets gepland het komende weekend! We laten alles over aan het toeval.
Franse chauffeurs!
Dat de Fransen als gekken rijden weet iedereen. Een Franse auto zonder deuken of krassen is net zo moeilijk te vinden als een maagd van vijf en zestig! De chauffeur van deze Audi nam de rotonde iets te snel of had wat teveel van de lokale wijnen geproefd!
Huisje tussen de druivenTijd voor de lunch
Dan gaan we verder, en ook van die verschrikkelijke doorgaande weg af waar vrachtwagens “de Oude Dame” op gang lijken te willen duwen! In Pomport is er een schitterend plaatsje naast het buitendienst zijnde gemeentehuis! Twee heerlijke broodjes uit de Lidl bakkerij zijn onze lunch gevolgd door wat fruit. We zijn op verzoek van Lyka “aan de lijn” want in de eerste twee weken hebben we heel erg Bourgondisch geleefd. De lokale en Franse delicatessen smaken ons goed en gelukkig gaat mijn korte broek nog zonder problemen dicht.
Beschadigde JezusBeschadigde Jezus
Tegenover de parkeerplaats staat een monument met een bronzen kruis met Jezus er aan. Alleen deze Jezus is gewond aan zijn linkerbeen. Onbewust vraag ik mezelf af of dit misschien schade is uit de 2e wereldoorlog.
Mooi uitzicht
Ondanks het vroege tijdstip, het is iets over twee, vinden we het genoeg voor vandaag. Via een app op de iPhone vinden we een heel mooi plaatsje aan je water. Dat het hier vanavond rustig zal zijn lijkt me duidelijk!
Lichtspel met wolken
Na een uurtje te hebben gelezen trek ik mijn kleren aan en ga een wandeling rond het meertje maken. Even uit het zicht van elkaar werkt heel verfrissend! De wolken en de zon spelen een mooi schaduwspel met elkaar. Ondanks de dikke druppels die af en toe vallen geniet ik van de wandeling. Voldaan klim ik de camper in en maak een mok hete thee. De zoete broodjes smaken heerlijk.
Oosterse kipkluifjes met rijst
Als avondmenu hebben we vanavond gestoofde kopkluifjes met rijst en een restje groenten. Dan wordt het tijd voor Nederlandse TV! Het is de laatste dag van de maand dus alle data mag op! Morgen rustig op gang komen en verder richting Lourdes.
Tijdens “Veronica Inside” verbaas ik me over de kwaliteit van het Franse bier! Man, wat is dat slecht! Ik heb al enkele merken geprobeerd maar de halve liters van de Lidl zijn nog het minst slecht. De zware, veelal buitenlandse, abdijbieren zijn daartegen van een prima kwaliteit. Maar een hele avond van die 7% bieren drinken geeft een slechte ochtend. En dat willen we nu ook weer niet! Lyka slaapt al als een roosje wanneer ik deze foto van de tafel maak. Welterusten!
Gezelligheid in de camper
Copyright/Disclaimer