dinsdag 27 november 2018

Frankrijk: Verboden voor Campers!

Availles-en-Châtellerault (Bij het sportpark), dinsdag 27 november 2018

Zo’n nachtje op de camping heeft toch wel zijn charmes! Ik slaap gewoon beter omdat mijn onderbewustzijn minder alert hoeft te zijn, voor mijn gevoel dan. Afgebakken baguette met abrikozen confiture en appelstroop. Zwarte koffie en een laatste bezoek aan een full size toilet, het is en blijft behelpen op zo’n klein potje in de camper.
Dan gaan we rijden en voor vandaag, 85% kans op regen heb ik gekozen voor een route langs de Loire die ons via de “l’Abbaye Royale de Fontevraud“ naar het Nationale Monument “Oradour-sur-Glane” brengt. Hoewel we redelijk vroeg zijn slaan ons boodschappen en het tanken van LPG-gas het schema in de war. Ongemerkt neemt het allemaal veel meer tijd dan we hebben verwacht.
Rivier de LoireRivier de Loire
Na een stevig stuk rijden langs de rivier drinken thee op een mooie parkeerplaats naast de Loire. Wat schetst onze verbazing, er staat nog een schitterende oude Hymer camper met Nederlandse kentekenplaten. We hebben elkaar opgemerkt! Na een kort gesprek met de bewoners, die ook op weg zijn naar Spanje, drink ik met Lyka thee en stel ik voor dat we bij de abdij onze broodjes voor de lunch eten. Laat die abdij nu een stuk verder zijn dan gedacht!  Niet in kilometers maar in tijd. De Garmin leid ons over smalle asfalt stroken die niet zouden misstaan in Parijs-Roubaix!
Abbaye Royale de Fontevraud
Wanneer we dan eindelijk in “Fontevraud-l’Abbaye” arriveren blijkt de hele omgeving rond de abdij verboden voor campers. Eigenwijs als ik ben doe ik een tweede, en derde, poging via een andere toegangsweg maar ook hier rijden we tegen de verbodsborden aan. Dat laatste verbodsbord is anders dan de anderen, heel erg klein en haast onleesbaar! Een echte geldmachine voor toeristen met campers die dit verbodsbordje niet hebben opgemerkt.
Er zit dus niets anders op dan verder te rijden! Bij de eerste de beste picknick plaats langs een doorgaande weg verscheuren we de broodjes als hongerige roofdieren! Het loopt al tegen twee uur in de middag en het is al een hele tijd geleden dat we hebben ontbeten!
Dan gaat de voet op het gaspedaal en we proberen zo ver als mogelijk naar het zuiden de rijden. Alles wat we vandaag onder onze wielen door laten glijden hoeven we morgen niet meer te rijden. Toch valt dat ook nog eens tegen op de smalle binnenwegen van het Franse platteland! Niet dat het mij wat uitmaakt want we zijn op reis dus waar we slapen is niet zo heel erg belangrijk. Vanavond speelt AJAX haar uitwedstrijd in Athene tegen AEK en die wil ik voor geen goud missen. Een goede rustige parkeerplaats in een dorp met een prima 3G ontvangst is voor vandaag een absolute must!
Plaatsje voor de nacht
Zo komen we naast het sportveld in “Availles-en-Châtellerault” terecht. Een prima plaatsje met de warme bakker net om de hoek. Laat die bakker nu ook nog eens lokale cider verkopen. € 1,90 voor een grote fles van 75 cl is toch lachen? Na een korte sessie op het internet, KPN bevalt me met de dag beter, begin ik snel aan het avondeten. Om zeven uur wil ik achter de iPad zitten en voetbal kijken!
Varkenskarbonade met bloemkool
De varkenskarbonade met bloemkool en gebakken aardappelen smaakt beter dan ooit. Het is een heerlijke voetbalavond geweest wanneer ik in bed kruip. Morgen weer verder naar onze volgende bestemming.

Copyright/Disclaimer