zondag 4 februari 2018

Thailand: Markt

Bua Yai (Yu en John) VIP boven voor), zondag 4 februari 2018

De whisky heeft me afgelopen nacht goed in slaap geholpen. Om zeven, acht èn negen uur schakel ik de wekker op mijn iPhone met een zwaar hoofd uit. Buiten schijnt de zon en op deze zondagochtend is het gelukkig veel minder koud dan gisteren. Vandaag hou ik een rustdag! Ik kan me dat veroorloven want ik ben helemaal bij met schrijven.
Een heel klein ontbijt voor vandaag want de bieren en whisky’s zijn nog niet uit mijn lichaam. Na het ontbijt begin ik aan het schrijven van een heel betoog over rustdagen en de druk die het schrijven van de haast dagelijkse publicaties met zich mee kan brengen. Soms is je hoofd even helemaal op slot òf hebt gewoonweg geen zin om te schrijven. Daarnaast heb je soms ook rustdagen wanneer je helemaal niets meemaakt of dat er om je heen zeer weinig gebeurt. Vandaag was een dag die helemaal was voorbestemd om zo’n dag te worden.

Totdat John me roept en vraagt of ik zin heb om mee naar de natte markt in Bua Yai te gaan. Een natte markt in Azië is over het algemeen een markt waar ook beperkt houdbare etenswaren, zoals vlees en vis, worden verkocht. Dat sla ik nooit af want een Thaise markt staat altijd garant voor mooie plaatjes.
Klaar voor de pan
Zoals deze bosjes verse ingrediënten voor diverse Thaise gerechten.
Mooie kleuren
De kleuren van de Thaise groenten en vruchten.
Angry Birds snack
Snacks in de vorm van de “Angry Birds”.
Groente
Het is een welkome afwisseling op deze luie rustdag geweest, een vrij korte want binnen twintig minuten zitten we weer op de motor op weg naar huis. In Totaal zijn we maar ruim een uur weg geweest en ondanks de korte duur was het een welkome onderbreking van de rustdag. Op bed verander ik de datum van het eerder geschreven betoog in de wetenschap dat het betoog me later deze reis waarschijnlijk nog wel van pas zal komen.
Uitzicht op de tuinLekker weer
Een paar bieren aan het einde van de middag in de tuin, in de warmte van de ondergaande zon. Wat is het hier in de provincie toch heerlijk rustig!
Yu is druk met het bereiden van de gekochte groenten voor de avondmaaltijd. Alleen het aanwezig zijn van zo’n dagelijkse natte markt zou een verblijf in de Filippijnen al veel aangenamer maken! Misschien komt dat nog in de toekomst.
Yu heeft gekookt
Zodra het laatste gerecht klaar is gaan we aan tafel. Kip in rode kerrie, en diverse groenten schotels met varkensvlees.
Mijn bordje vol Thaise heerlijkheden
Drie verschillende smaken uit de Thaise keuken die elkaar aanvullen zonder te overheersen. Een heerlijke maaltijd gekookt door een uitstekende gastvrouw. De maaltijd maakt slaperig en tijdens het derde biertje neem ik afscheid van Yu en John. Ik hou het niet meer, mijn ogen vallen dicht en ik wil slapen.

Copyright/Disclaimer