maandag 24 januari 2011

India: Nog één tempel

Kolkata (The best Inn)

Na ruim negen dagen hebben we het wel gezien in Calcutta en we hebben het gevoel dat we klaar zijn met deze stad. Alleen de Dakshineswar Kali tempel in het verre noorden van Calcutta moet nog worden bezocht. Zoals elke dag is de reis er naar toe al een op zichzelf staand avontuur. Eerst met de tram naar Dum Dum Metrostation en dan met bus DN 9/1 naar de tempel. Onwetendheid maakt dat we in de verkeerde bus stappen! Maar niet getreurd, deze bus gaat naar de luchthaven. Het wordt een oefening in het vertrek. Natuurlijk zie ik op mijn GPS waar we moeten zijn en het vertrek van morgen wordt alleen maar gemakkelijker. Op een bus met hetzelfde nummer gaan we in tegengestelde richting naar de Dakshineswar Kali tempel. Na deze twee intense weken gaat de glans er een beetje af. Je kan hem mooi noemen maar na de eeuwenoude tempels lijkt deze ook een beetje kitsch.

Wel mooie plaatjes en honderden gelovigen op deze maandag in de miljoenenstad Calcutta. We gaan weer met de trein terug en hebben onze lunch bij Haldiram. Vanaf vandaag moeten we opletten wat we uitgeven. We lopen allebei op onze laatste Indiase Roepies.

Rusten en alles van de afgelopen veertien dagen op ons laten inwerken. De rugzakken worden al half gepakt en na een lange internet sessie zijn er weer meer dan honderd foto’s en een verhaal op mijn weblog geplaatst. Het laatste avondmaal bij Fresh and Juicy moet worden opgeteld voordat het wordt besteld. De Roepies zijn dun maar het eten goedkoop.

Ik heb nog 220 Roepies over voor twee Kingsfischer Strong. Tijdens het laatste biertje raken we in gesprek met twee leraren Engels die in Incheon (Zuid-Korea) les geven. De verhalen uit Zuid-Korea brengen veel herinneringen in me boven en stilletjes denk ik aan een tweede reis naar dit bijzondere land. Webb koopt een derde biertje voor me en zo wordt de laatste avond nog verlengd met 45 extra minuten. Maar dan zit het er echt op!

1 opmerking:

  1. Wauw, wat een avontuurlijke verhalen over India. Ik vraag me eigenlijk wel af waarom jullie voor Calcutta hebben gekozen. Ergens in de toekomst ben ik ook in India te vinden, zeker weten! India trekt mij erg aan, alleen al om de tempels en verschillen in de culturen. Ik heb ook gelezen dat u 5 maanden in India gaat reizen op een motor, is dat niet ingewikkeld qua wegen en overvloed mensen?

    Groetjes,

    Carla

    BeantwoordenVerwijderen

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?