dinsdag 18 januari 2011

India: De tempels van Bhubaneswar

Bhubaneswar (Aryamahal Hotel)

We hebben drie dagen in Bhubaneswar waarvan we er één opofferen aan een dagtocht naar de Zonnetempel van Konark. Maar de vermoeiende reis van gisteren en een vleugje luiheid maakten dat vandaag de dag voor de tempels van Bhubaneswar zou zijn. We slingerden door de straten van Bhubaneswar op zoek naar een groep Jain Tempels die erg beroemd zijn.

De eerste die we zagen was een kleine “levende” tempel. “Levende” tempel staat voor het feit dat er nog steeds gebeden wordt in deze eeuwenoude bouwwerken. Niet Jain mogen de tempels wel betreden maar zodra er trappen zijn naar een hoger platform moet je verder op blote voeten. Natuurlijk deed ik hier niet aan mee omdat het verliezen van mijn schoenen het laatste is wat ik wil in India.

Na een korte wandeling stonden aan de oever van een enorm meer. Het “Bindu Sagar” bevat water van elke heilige rivier, meer en bron van India. Heiligdom in het kwadraat die door veel gelovigen op prijs wordt gesteld.

We klommen over een stalen hek om nog dichter bij het meer te komen. We realiseerden ons niet dat het een botanische tuin was waar we eigenlijk entree voor hadden moeten betalen.

Stug liepen we langs de hoofdingang en even verder klommen we weer over een hoop stenen naar de vrijheid. Hier wordt er flink gewerkt om alles weer in orde te maken. Ik weet zeker dat over een paar jaar het meer er weer fantastisch uitziet als het in alle ere is hersteld.

Tempels met namen die ik niet weet en mensen die ongelofelijk mooi zijn om te fotograferen. Een explosie van kleuren en geuren. India is het beloofde land voor serieuze fotografen.

Op de weg terug was het tijd voor de lunch en tot nu toe hadden we geen enkel restaurant gezien waar we wilden eten. Voor de zekerheid liepen we nu vanaf de andere kant van het treinstation richting ons hotel. Gelukkig vonden we een klein restaurant waar ze een vegetarische Thali serveerden voor 30 Rs. (€ 0,50). En die smaakte prima!

Ik schoot nog een foto vanuit ons hotelraam en voor de avondmaaltijd bleven we maar in ons hotel. Er is verder toch niets acceptabel te vinden in de buurt van ons hotel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?