zaterdag 18 december 2010

Thailand: Omgekeerd mars!

Mae Hong Son (Palm House)

Het was een goede start voor de ruim 330 Km die voor ons lagen. De weg was fantastisch en slingerde zich door de bergen van Noord-Thailand. Tot we begonnen te klimmen! Bij elke meter die we hoger kwamen werd het kouder en we zagen het wolkendek dichterbij komen.

Een eerste stop, na een kilometer of dertig, bij een kampvuur bracht enige opwarming van onze oude botten. De hete thee deed ons ook goed. Na een paar kilometer vormden zich de eerste waterdruppels op mijn vizier. En hier was ik dus niet blij mee! Er volgde een overleg en de uitkomst was dat we terug zouden gaan en de waarschijnlijk warmere route direct richting Mae Hong Son zouden nemen.

We kregen gelijk en later in de ochtend gingen de jassen uit.

Helaas sloeg het noodlot ook toe! Kevin zijn oude machine gaf het op en na 12 Km stond de motor in een werkplaats in Mae Hong Son.
‘Niet te repareren!’
‘Reserve onder delen over twee weken beschikbaar!’
Dit was natuurlijk onacceptabel en we zochten naar een bevredigende oplossing. Er was natuurlijk ook vergeten dat het al zaterdag was en dat de werkplaats morgen dicht zou zijn. Er is hulp onderweg en als alles goed gaat dan zijn we dinsdag weer onderweg.

Een Chinees restaurant aan de hoofdstraat bood een goede maaltijd. Er was zelfs saté die ik natuurlijk niet kon overslaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?