zondag 20 september 2009

Nederland, nummers en getallen

Zaltbommel, 20 september 2009

Toen ik zes jaar geleden net was begonnen met mijn website, http://www.jielus.nl, hield ik dagelijks het aantal bezoekers bij die de weg naar mijn website met reisverhalen had gevonden.
Soms was ik teleurgesteld in het lage aantal en op een andere dag was weer reuze trots wanneer en grote groep mijn verhalen had gelezen. De vele uren studeren van de HTML taal en het programma “Dreamweaver” hadden hun vruchten afgeworpen.
Een kleine drie jaar geleden keek ik naar de mogelijkheden van het bloggen en al snel kwamen de voordelen boven drijven. Ik hoefde mijn verhalen niet meer oneindig door te koppelen en in combinatie met Picasaweb had ik de onmogelijke hoeveelheid van één Gigabyte opslag voor mijn foto’s.
Nu, 34 maanden later, weten heel veel mensen van overal over de wereld mijn weblog te vinden. Nog geen elf maanden geleden stond de teller op 25.000. Ik durfde geen voorspelling te doen voor het komende jaar en voorzichtig hoopte ik op 40.000. Deze week is de teller de 60.000 gepasseerd! Ik ben enorm trots en ik wil jullie dan bedanken voor het bezoeken van mijn weblog.
Veel mensen denken dat ik er geld mee verdien.
Maar het antwoord is: “Nee, het brengt niets op.”
Het is gewoon mijn hobby en heel ontspannend wanneer ik onderweg in mijn hotel of hostel mijn verhalen over de belevenissen van die dag kan schrijven. Soms is het wel een beetje teveel en dan plaats ik alleen wat foto’s.
En dat is meteen het tweede getal! Dit verhaal is nummer 189 voor dit jaar, en dat terwijl ik vorig jaar in totaal 183 verhalen heb geplaatst. Jullie zien dat ik het met veel plezier doe en dat het nog steeds groeit. In het laatste kwartaal van 2009 ga ik nog naar Maleisië voor de MotoGP en later in november naar Nepal.

Een lang gekoesterde droom komt uit. Ik ben wel zenuwachtig of het het aan kan. Elf dagen wandelen op grote hoogte.

Ik zie wel, nogmaals, allemaal hartelijk bedankt!

3 opmerkingen:

 1. Wij snuffelen vrijwel iedere dag even op je blog of er een nieuw verhaal te vinden is. En dit zetten we gewoon voort. Leuk om te lezen.

  Gr Arikus en Hanny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Jiel,

  Ben vooral benieuwd wat je in Nepal gaat doen, aangezien dit voor mij een echte favoriet is. Ook meen ik dat je in de (nabije) toekomst naar India gaat. Is het iets om globaal een planning aan te geven wanneer je wat van plan bent, of doe je dit bewust niet.

  Veel succes en plezier, wij hebben plezier met het lezen ervan!

  BeantwoordenVerwijderen

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?