zondag 24 mei 2009

Japan, een tweede verblijf in K’s Hostel

Kyoto, 24 mei 2009

We maken nu elke dag zoveel mee dat ik niet meer dan een paar dagen kan bevatten wat we allemaal hebben gezien. Het zijn over het algemeen lange dagen. De wekker loopt om zeven uur af en het is meetal een uur of elf als we onder de dekens kruipen.
Vandaag gaan we weer in een dorm, slaapzaal. Zes bedden? Acht bedden? We weten het niet. Ik heb ondertussen wel bijna alle hostels geboekt. Het maken van een dagtrip gaat hier zo eenvoudig dat we gekozen hebben voor nog drie slaapplaatsen.
Kyoto eerst voor vijf nachten en dan gaan we verder naar Fukouka waar we zes nachten zullen doorbrengen, en dat ook weer in een dorm.
Elke keer als er weer zo’n monster van 400 meter lang een station binnenrijd komen de camera’s tevoorschijn.
Elke keer mompel ik in mezelf, “dit zijn nu echt de laatste foto’s van een trein!”
Maar ze zijn zo mooi en elegant dat we de verleiding niet kunnen weerstaan.
Het is vandaag maar een heel kort ritje. Zevenendertig minuten om precies te zijn. Kyoto lacht ons rond de middag tegemoet en de eerste aanblikken laten ons een vriendelijk stad zien. We krijgen het erg druk hier!
Het K's House Kyoto was van dezelfde kwaliteit dan in Kawaguchico. Het was dan ook nog maar een maand open, althans, de nieuwe vleugel.
Helaas mochten we kamer niet voor drie uur betreden. Het werd dus twee uur wachten op de sleutel. Met de laptop en gratis wifi waren die dus zo om!
Een korte wandeling door de stad maakte de dag vol. Op zoek naar restaurants en McDonald’s voor het avondeten en het ontbijt voor morgen.

Het avondeten werd Okonomi-yaki, een pannenkoek gevuld met groenten. Natuurlijk ontbraken de biertjes niet naast het bord.

Morgen gaan we op stap in Kyoto. Een paar tempels en een wandeling door de oude stad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?