maandag 18 mei 2009

Japan, meer tempels en een wilde wandeling

Kamakura (Komachi-so)

Na de wervelende dag van gisteren was het vandaag een rustige dag. Een flinke wandeling in een rustig tempo langs enkele van de belangrijkste tempels en schrijnen in Kamakura.
We hebben verrassend goed geslapen op de grond in het kleine kamertje en bij het eerste daglicht, wat hier al tegen vijf ‘s ochtends is, werden we wakker. Natuurlijk draaiden we ons nog even op de andere zijden om wat meer slaap te pakken.
Ontbijt bij McDonald's en daarna op pad. De koude noedels met wilde bosgroenten en wasabi was heerlijk. Tettje vond het allemaal wat minder maar je hoort hem nooit klagen over het eten. Zijn tijd komt later wel.
Op het tweede bospad ging het finaal mis. We namen een verkeerde afslag en belandden zo op een pad dat wel eindigde in de bewoonde wereld maar vraag me niet hoe. Benen vol met schrammen van de scherpe bamboebladeren en bulten van de brandnetels.
Aan het einde van deze mooie dag dronken we een paar biertjes en praatten na over deze dag. Morgen gaan we op weg naar één van de hoogtepunten van deze reis. Mt. Fuji oftewel Fuji San.

De Hase-Dera tempel.


Daibutsu tempel met de grote bronzen Boeddha


De koude lunch en automaten kom je overal tegen.


Kenchō-ji


Een koud biertje na een lange zware dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?