zaterdag 7 april 2012

Nederland: Limburgse vlaaien en voetbal

Zaltbommel

Traditioneel ga ik altijd op de eerste zaterdag na mijn thuiskomst met Tettje naar Den Bosch. Een beetje de allernieuwste elektronica bekijken en we kunnen altijd wel wat gebruiken. Maar het belangrijkste van deze ochtend zijn de koffie en de vlaai. Voor mij de geliefde appelnotenvlaai en voor Tettje was de vruchtenvlaai helaas al uitverkocht. Lyka kon eindelijk de aardbeien in Nederland proberen.

Na de ochtend in Den Bosch moesten toch nog snel aan het werk. Er moest opnieuw boodschappen worden gedaan. De nieuwe over was geïnstalleerd en de voorgebakken croissants stonden hoog op het lijstje. Samen liepen we door de brede paden van Appie. Lyka had duizend vragen over de voor haar onbekende artikelen in de schappen van de winkel. En het was druk! Heel erg druk op deze zaterdag voor de Pasen. Ik zal niet de hele lijst opnoemen maar onder de voor Lyka onbekende etenswaren bevonden zich Blue Stilton en olijven met feta kaas.

Een late lunch van een Bapao met een saté en dan op weg naar de kantine van NIVO-Sparta. We waren net op tijd om het einde van de belangrijke wedstrijd mee te maken. Na het eindsignaal en de belangrijke winst met 1-0 klonk het gejuich over het sportcomplex. En het werd voor ons tijd om bier te gaan drinken.
Tientallen handen werden geschud en het lijkt er op dat Lyka al snel in de Zaltbommelse gemeenschap is opgenomen.

Toastjes met verschillende heerlijkheden als avondeten aangevuld met een glaasje rode wijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?