dinsdag 14 juli 2009

Thailand, 50% minder toeristen?

Pattaya, 14 juli 2009

Is het nu werkelijk zo rustig? Ja!
De wankele regering houd zich op de vlakte met slecht onderbouwde cijfers en veel te rooskleurige voorspellingen voor de rest van 2009 en 2010.
De lokale mensen om je heen vertellen heel andere verhalen. Van de bloemenverkopers tot de souvenirwinkels en van de bierbarren tot restaurants vertellen allemaal hetzelfde treurige verhaal. De omzetten zijn maar de helft van vorig jaar. Op de gezichten van de mensen op de straat en in de toeristenindustrie staat de wanhoop af te lezen.
Na drie avonden uitgaan op een rij is het weer genoeg geweest. Het is niet meer gezellig, de lokale bevolking heeft geen geld meer in hun zak en ze beginnen lastig te worden als vliegen op een mooie zomeravond.
Zelf ben ik een liefhebber van een Gogo bar. Lekker in het donker in de airconditioning met een koud biertje in de hand kijken naar schaars geklede meisjes. Maar ook in deze, ooit zo populaire industrie, zit het klad er nu duidelijk in. Zelfs in één van de beste Gogo’s (Sisterz!) van walkingstreet zitten tijdens het “Happy Hour” maar enkele klanten. Dit terwijl een flesje bier hier tot tien uur maar 49 Baht (€1,10) kost. Heeft de klok tien uur geslagen dan stroomt de bar meestal meteen leeg omdat de prijs dan 95 Baht word. En waar gaan die enkele verdwaalde klanten naar toe? God mag het weten!
Een kleine kroegentocht op vrijdagavond met Hang Kee liet zien dat de ellende nog veel dieper zit. Bar na bar is leeg of heeft maar één a twee klanten binnen zitten. Om twaalf uur heb ik maar een hamburger gehaald en ik ben naar bed gegaan. Zo is het uitgaan ook niet leuk.
De restaurants hebben het niet veel beter. Lege tafels en lege terrassen. Op veertien juli is het nu wel duidelijk dat de grote intocht of het “high season” morgen niet zal beginnen. Het is nu afwachten wie er in de toeristenindustrie zal overleven en wie niet. Hoe zullen december en januari er uit zien? Komen de toeristen wel of niet? De tijd zal het leren maar één ding is duidelijk. Het is hier niet meer zoals vroeger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?