dinsdag 8 januari 2008

Maleisië, alleen op pad

Pattaya, 07/01/2008

Nadat we deze reis al in augustus hadden gepland en op 19 september hadden geboekt koos Henk ervoor om op het laatste moment niet mee te gaan. Een onbegrijpelijk besluit in mijn ogen maar aan de andere kant vindt ik het wel heel fijn om weer op pad te gaan.
Het is maar naar “Maleisië” en de meeste plaatsen zijn voorgekauwde koek voor mij. Er zit wel één oude bestemming en één geheel nieuwe bestemming bij. Na “Kuala Lumpur” en “Melaka” ga ik de “Cameron Highlands” weer met een bezoek vereren. Het is acht jaar geleden dat ik daar voor de laatste keer was, samen met een groep Hollandse jongens die ik in Melaka had ontmoet. Nu gaan we meer wandelen. De nieuwe bestemming is “Ipoh”, niet zo’n bijzondere stad maar het kleine oude gedeelte van de binnenstad is bijzonder. Het herbergt veel oude koloniale panden die zijn betaald met de opbrengsten van de tinmijnen zo rond 1900. Als afsluiting kijk ik nu alweer uit naar de “Dim Sum” en “Tandoori” in het oude “Penang”. Natuurlijk wordt hier weer wat gewandeld en mijn verjaardag gevierd.
Al met al lijkt het maar een klein uitstapje maar voor mijn gevoel is het meer dan welkom na de drukke feestdagen.

2 opmerkingen:

 1. hallo juiltjes allereerst de beste wensen en veel reis plezier maar dat lijkt me geen probleem voor je
  je reis verhalen houden mij op de been nog een paar maantjes revalideren en dan hoop ik ook weer te kunnen boeken en het mooie thailand te bezoeken dit keer wil ik graag eens naar de isaan
  vriendelijke groet en geniet
  sjonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien kunnen we elkaar ontmoeten als ik ook in Thailand ben?

  BeantwoordenVerwijderen

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?