vrijdag 11 oktober 2013

Thailand: We likken onze wonden

Pattaya (Almost Free Hotel (101)

Om half een ‘s nachts staat ze weer voor me te trillen en te snikken. Ik troost haar en stel haar gerust dat het niet haar fout is. Dat het gewoon domme pech is en dat je daar niets aan kan doen en dus moet je daar ook niet te lang bij stil staan.
Alsof ze wat van mijn haast eindeloze optimisme heeft geabsorbeerd zegt ze, ‘Misschien heeft Jezus me wel voor een ongeluk willen behoeden!’
Ik kijk haar verbaasd in haar betraande ogen en druk haar tegen mijn borst.
‘Laten we eerst maar gaan slapen? Dan zien we morgen wel wat de gevolgen zijn!’
Voor mij zelf zijn de gevolgen ook niet te overzien. Geen Maleisië, geen MotoGP, ticket weg, hotelboekingen weg en voor het eerst tijdens deze reis zou ik het liefst in Nederland in mijn eigen bed liggen.
Wanneer we wakker worden is de wereld een beeld dat we liever anders hadden gezien. Lyka zou bij haar moeder zijn en ik zou het beeld van de Petronas Twin Towers op mijn netvlies hebben, maar het mocht niet zo zijn!
Als eerste proberen we te bellen met de Filippijnse ambassade in Bangkok, tevergeefs.
‘Misschien zijn ze aan het lunchen?’, oppert Lyka waarna we besluiten om maar eens een stevig ontbijt te gaan nuttigen bij een klassieker. “Crazy Dave’s” is een alom bekend en geliefd restaurant in Pattaya waar je voor rond de € 2,50 een heerlijk ontbijt kan nuttigen, compleet met een grote mok koffie of thee.

Na het ontbijt wagen we nog een paar tevergeefse pogingen om de ambassade te bereiken maar uiteindelijk geven we het maar op. Het zal wel een of andere feestdag zijn en de ambassade onbemand want ook het nummer voor noodgevallen komt niet verder dan een hoop gepiep. Het mag dan wel dringend voor ons zijn maar het is zeker geen noodgeval.
We moeten er dus het beste van maken en gelukkig kunnen we net zolang in de kamer verblijven als we willen. Oktober heeft sowieso weinig boekingen in verband met de mogelijkheid van regen. Het weer kan ook meezitten, wij hebben al twee dagen mooi zonnig warm weer gehad, maar als het hier begint te regenen dan regent het ook meteen in bijbelse proporties. Onze moraal stijgt weer tot een normaal pijl en om de tegenslagen te gaan vieren trakteren we onszelf maar eens op een lekker gebakken visje met groenten en patat!

Na het eten trekken we ons terug in de kamer om wat tv te kijken. We moeten een beetje besparen op de uitgaven want ik kan de schade nog niet geheel overzien. Alles wat we nu besparen hebben we straks extra in de Filippijnen.

Morgen maar eens gaan uitzoeken of dit geval niet wordt gedekt door de reisverzekering!

1 opmerking:

  1. Jielus en Lyka , ik wens jullie veel sterkte en geluk. En ik hoop dat alles op zijn pootjes terecht komt.

    En ik hoop ook dat de schade vergoed wordt door wie dan ook , als je kan aantonen dat de schade aan het paspoort niet jullie schuld is. Nogmaals sterkte. Rene

    BeantwoordenVerwijderen

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?