woensdag 16 februari 2011

Nederland: Hoe moet ik dit nu weer verklaren?

Pattaya (Boxing Roo)

Het internet en ontelbare nieuwskanalen zijn altijd op zoek naar nieuws om de gaten te vullen. Meestal met onzinnige zaken die ons niet raken of niet interessant voor ons zijn. Ditzelfde geld ook in het buitenland waar ik regelmatig een vraag van een verbaasde plaatselijke bewoner krijg over een persbericht uit Nederland dat de lokale krant had gehaald. Ik heb een paar keer aan erg verbaasde mensen moeten uitleggen waarom er een "partij voor de dieren" in de Nederlandse regering zat.
'Dieren zijn toch om op te eten?', kreeg ik meestal als volgende vraag.
Ze hadden duidelijk moeite met een politiek systeem van een ontwikkeld land dat leek op een verhaal uit "Animal Farm" (George Orwell - 1945). Zelf had ik er ook moeite mee want na zo'n gesprek had ik nooit meer het idee dat ik voor vol werd aangezien.

En nu lees ik tot mijn mijn verbazing dit artikel in de krant!


Eerste dierenpolitie in Capelle

CAPELLE AAN DEN IJSSEL -  Na enkele cursusdagen bij de Dierenbescherming begint opsporingsambtenaar Gert-Jan van der Wal, samen met zijn collega Patricia Zohlandt, als dierentoezichthouder in Capelle aan den IJssel. De eerste dierenpolitie in Nederland is een feit.
De twee zogeheten boa’s (bijzondere opsporingsambtenaren) houden zich onder meer bezig met het opsporen van dierenleed.
Volgens staatssecretaris Bleker heeft de proef in Capelle aan den IJssel niets te maken met de vijfhonderd 'animal cops' die het kabinet aankondigde in het akkoord. Toch financierde hij deze proef, destijds ingezet door zijn voorganger Gerda Verburg, wel voor een jaar.
Bleker vindt dat het kabinet niet moet wachten met de aanstelling van ‘animal cops’, voordat het resultaat van de proef in Capelle bekend is. „Bij dit kabinet gaat niets in de ijskast”, reageerde hij geïrriteerd. Hoe de dierenpolitie van Capelle zich straks verhoudt met de ‘animal cops’ van minister Ivo Opstelten, is nog niet duidelijk. Bleker zei het belangrijk te vinden dat juist lokaal ambtenaren zich met dierenleed gaan bezighouden: „Die kennen de plaatselijke situatie.”
Jaarlijks komen in Capelle 33 meldingen van dierenmishandeling binnen. Landelijk zijn dat er 40.000, waarvan vierduizend serieus zijn, weet directeur Frank Dales van de Dierenbescherming. Hoeveel serieuze zaken er in Capelle overblijven, is niet bekend. De twee opsporingsambtenaren die zich hiermee bezig gaan houden, richten zich ook op andere zaken van overlast. „Maar dierenleed heeft prioriteit”, zei wethouder Joost Eerdmans van dierenwelzijn.


En daar heeft die goede man natuurlijk groot gelijk in! De ongeveer € 55.000 die de twee samen bruto verdienen, excl. dienstwagen, is goed besteed aan de 33 meldingen, waarvan er statistisch gezien 10% (dus 3,3) serieus zijn. Dat is dus ongeveer € 16.667 per zaak om een schaap op het droge te krijgen of een kalf uit een put te redden!
Maar wanneer ik dit in dezelfde krant lees zijn er volgens mij nog wel andere prioriteiten!


Man opgepakt voor gewelddadige inbraak

OUDENHOORN - De politie heeft dinsdagmiddag een man gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een gewelddadige inbraak in een woning in de Zuid-Hollandse plaats Oudenhoorn op 25 januari. Dat heeft de politie bekendgemaakt.
Vorige week hield de politie al een vrouw aan die de inbraak zou hebben gepleegd. Bij de inbraak op 25 januari raakten een 66-jarige vrouw en haar 84-jarige man zwaargewond, toen zij werden neergestoken in hun woning. De twee slachtoffers hadden de inbreekster betrapt.
Een team van twintig rechercheurs onderzoekt de rol van de dinsdag opgepakte verdachte.

Ik zie in mijn verdraaide geest de boa's al arriveren in de dierentrauma helicopter om Flipje, de hoogbejaarde grasparkiet van het echtpaar slachtofferhulp te verlenen. Buiten voor het huis staat een dierenambulance met zwaailichten en twee broeders klaar voor het geval dat er complicaties optreden. Het arme beestje heeft het het hele drama moeten aanschouwen, is van zijn stokje gevallen en heeft last van een post traumatisch angst syndroom!


Stop nu eens alsjeblieft met het creëren van zinloze banen en begin eens echt te helpen waar het nodig is en begin met een goede schoonmaak. Er zijn slachtoffers genoeg in Nederland! Slachtoffers van de misdaad of slachtoffers van de bezuinigingen.

Om de hoek sterft een bejaarde uit eenzaamheid omdat de thuiszorg hulp te duur is geworden.

Denk eerst eens aan de mensen voordat we aan ons voedsel gaan denken. Of kunnen we ook binnenkort ook de geboorte van de PvdG verwachten? De Partij voor de groenten die er voor pleiten dat er alleen vlijmscherpe messen worden gebruikt voor het doppen van de boontjes.

In mijn simpele denkwereld had dit geld beter besteed kunnen worden aan het onderwerp "glippers" waar ik afgelopen zondag over heb geschreven. Maar ja, die kwispelen niet als je ze aanspreekt en die schijten niet precies voor de voordeur van de buurman.

Tot slot wil ik Gert-Jan van der Wal, samen met zijn collega Patricia Zohlandt, nog feliciteren met hun volledig zinloze baantje voor het leven. Natuurlijk ook met een goed pensioen in het vooruitzicht en misschien zelfs wel een dertiende maand.

2 opmerkingen:

  1. Je zit de laatste tijd echt wel op je paard waar het Nederland betreft he, Jiel. :-) Zou ik me daar waar jij nu zit niet al te veel meer van aantrekken en van het zonnetje en het lekkere eten genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja Kris, ik ben druk met mijn boek bezig tussen twee trips. Toch wil ik ook nog wat anders schrijven soms. En het nieuws uit Nederland is nu zo vreemd voor me. Het lijkt wel een heel andere wereld!
    
Heb je in mei nog tijd over zodat ik je kan komen bezoeken op de fiets?

    BeantwoordenVerwijderen

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?