vrijdag 17 september 2010

Nederland: Is Wilders echt fout?

Zaltbommel

PvdA noemt rechts kabinet “bruin”
door Richard van de Crommert

AMSTERDAM - De PvdA in Amsterdam heeft donderdagmiddag hard uitgehaald naar het aanstaande rechtse kabinet. Het hoofdstedelijke PvdA-gemeenteraadslid en oud-rechterhand van Wouter Bos, Geke van Velzen, stelde in een raadsvergadering dat het 'kabinet Bruin 1' er nu aan komt.

De term 'bruin' is een rechtstreekse verwijzing naar de Tweede Wereldoorlog. Toen werden NSB'ers en nazi's bruinhemden genoemd.
Tijdens de rondvraag vroeg Van Velzen hoe Amsterdam omgaat met het nieuwe kabinet, dat gevormd wordt door VVD en CDA. Daarbij stelde ze dat het erop lijkt dat 'Bruin 1' er nu aankomt. Ze vroeg zich af wat de gevolgen zijn voor de hoofdstad.


En dit mag ongestraft in Nederland?


Fascisme
Vooral raadslid Maurice Limmen (CDA) reageerde furieus op de term waarmee de PvdA'er Van Velzen verwees naar een mogelijk rechts kabinet.
"Wat wilt u hiermee zeggen", repliceerde hij. "Iedereen weet dat bruin verwijst naar fascisme en de nazi's." Van Velzen reageerde door te stellen dat de term al in de media werd gebruikt. Gevoelsmatig had ze het idee dat het wel een correcte beschrijving was.
Robert Flos (VVD) kon zijn woede na afloop niet meer verbergen. "Dit is walgelijk", vond hij. "Stemmingmakerij van de hoogste orde en inhoudelijk onjuist. Dit draagt zeker niet bij aan de relatie van het nieuwe kabinet met Amsterdam."
Maar Van Velzen is niet de enige die de term 'bruin' gebruikte het aanstaande kabinet. GroenLinks-raadslid Evelien van Roemburg dreigde eerder deze week dat 'de formatie van Bruin 1' niet gemakkelijk gaat worden voor de VVD in Amsterdam.


Links toont zich weer een slecht verliezer! En dat wordt in de toekomst alleen maar erger want de mensen in de straat die tegenwoordig nog links stemmen worden met de dag minder. Al dat linkse gekakel over communistische en Socialistische saamhorigheid komt de gemiddelde Nederlander zijn strot uit. De gemiddelde Nederlander heeft nu bijvoorbeeld in de vorm van het internet toegang tot een onuitputtelijke bron van informatie. Tegenwoordig vormen de mensen hun eigen mening terwijl veertig jaar geleden “de Volkskrant” en de partijkrant de enige bronnen van informatie waren. Laten we eerst eens kijken naar de definitie van een Socialistische samenleving?

Volksrepubliek en Socialistische Republiek
Deze twee republikeinse stelsels zijn praktisch hetzelfde en komen vooral voor in communistische (stalinistische) landen en volksdemocratieën. Het ambt van staatshoofd wordt veelal vervuld door een voorzitter van een Nationale Assemblée of door een voorzitter van een Staatsraad (zie: Staatsraadvoorzitter). In de alledaagse praktijk ligt de macht veelal in handen van een partijleider.
De term 'volks' is aan republiek toegevoegd om extra te benadrukken dat het volk aan de macht is en niet een selecte groep. Dit vanwege de (oude) associatie van het woord republiek met de aristocratische inrichting van de Romeinse staat in de Oudheid. Het is geen monarchie, maar een republiek en er is dus geen erfopvolging. Het is bovendien bijzonder, omdat al het volk het voor het zeggen heeft.
Tegenwoordig is dit niet meer zo bijzonder, omdat bijna alle democratieën ter wereld een tamelijk algemeen kiesrecht kennen. Dat is echter niet altijd zo geweest. Vandaar dat de term volksrepubliek kon ontstaan. Het is een contrast met de als klein-burgerlijk ervaren democratieën, waar meestal (tot het begin van de 20ste eeuw) een hoeveelheid geld of bezit als drempel gold om te mogen stemmen.

Als deze vrouwelijke leden van de “Partij van de Arbeid” en “Groen-Links” eens goed in de wereld om zich heen kijken dan zien zij een lijst van landen met mooie politieke experimenten waarbij “het Socialisme” de ideologie achter de regering was.

De nog overlevende socialistische volksrepublieken zijn:Nu heb ik zelf drie van deze landen persoonlijk bezocht en ik heb er een heerlijke vakantie beleefd.
‘Waarom?’
‘Omdat het er goedkoop en de armoede groot was.’
Maar wat me in deze landen nog het meest opviel was de kloof tussen arm (het volk) en rijk (de corrupte partijbonzen en hun trawanten) enorm groot en onoverbrugbaar was. De vijftig jaar onafhankelijkheid hebben hier dus wel windeieren gelegd.

Maar wat nog meer angstaanjagender is is de lijst van landen waar het experiment mislukt is:

Duitse Democratische Republiek (Oost-Duitsland) (1949-1990)

Socialistische Federale Republiek Joegoslavië (1963-1992)

Volksrepubliek Hongarije (1949–1989)

Democratische Volksrepubliek Jemen (Zuid-Jemen) (1967–1970)

Volksrepubliek Albanië (1946–1976)

Socialistische Volksrepubliek Albanië (1976–1992)

Volksrepubliek Bulgarije (1946–1990)

Volksrepubliek Buchara (1920–1924)

Volksrepubliek Polen (1952–1989)


Wanneer ik dit lijstje doorloop komen herinneringen in mij op van feestende PvdA-ers met rode rozen.‘Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat je feest viert voor een nederlaag van een ideologie die je zelf aanhangt?’
(Ik wil hier ook geen foto’s meer over plaatsen want wordt mijn website 18+)

De roman “Hart der duisternis” van Joseph Conrad is het antwoord!

Quote:
Marlows eerste opdracht is deze Kurtz op te zoeken. Met een gammele stoomboot wordt het een lange tocht tegen de stroom in, voortdurend boomstronken ontwijkend, door niets dan oerwoud omringd, en met een groep kannibalen in dienst om de boot door ondiepten te duwen. Als Kurtz eindelijk bereikt wordt, blijkt deze helemaal van god los: alle wetten, alle normen, alle beschaving heeft hij overboord gezet, het enige wat voor hem nog telt is zijn eigen zin, zijn eigen wil. Kort voordat Kurtz een paar dagen later sterft, velt hij zelf het oordeel over deze toestand van totale ongeremdheid: "The horror! The horror!" ("Het afgrijzen! Het afgrijzen!")


De enige drijfveer van de PvdA en haar bestuurders is gelijk aan die van alle andere partijen. De onverzadigbare honger naar macht. En alle middelen zijn geoorloofd om het doel te bereiken. Er mag door het volk niets fout worden gezegd over “Joden” en “Zwarte Pieten” maar onze vertegenwoordigers mogen democratisch gekozen leden van de Tweede kamer wel ongestraft zwart maken. (Mijn excuses voor deze opmerking). Aan het einde wacht toch wel een goedbetaald commissariaat bij een multinational!

Als ik naar de twee bovenstaande lijstjes van socialistische landen kijk dan zou ik willen vragen om al die mensen die het socialisme in hun hart hebben gesloten naar deze landen te emigreren voordat Nederland ook in het rijtje van mislukte experimenten opduikt.

Dat het Communisme en Socialisme op haar laatste benen loopt is voor de meesten wel duidelijk. We zien de laatste stuiptrekkingen van deze oude en onwerkbare ideologie. Maar vergeet niet! “Een kat in het nauw maakt rare sprongen”


Bruinhemden:

Bruinhemd
` bruin - hemd de -woord bruinhemden 1 lid van de SA, de eerste grote paramilitaire organisatie van de nationaal-socialisten, waarvan de leden in bruine hemden gekleed gingen; 2 bij uitbreiding nationaal-socialist '

3 opmerkingen:

  1. De grootste bruinhemd pappa Wouter zit nu thuis op kosten van de gemeenschap, over bruinhemden gesproken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. U haalt een aantal begrippen door elkaar. De voorloper van de PvdA was sociaal-democratisch, niet socialistisch. De PvdA werd als doorbraakpartij opgericht en was zelfs niet sociaal-dmocratisch. Beide waren van meet af aan (fel) anti-communistisch. Die hadden dan ook een eigen partij.

    Het vergelijken van de PvdA met communisten is net zo dom als het vergelijken van de PVV met nazi's.

    BeantwoordenVerwijderen

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?