maandag 24 oktober 2022

Filippijnen: Een goed begin van de dag

Ontbijt
San Antonio (bij Mamsi), maandag 24 oktober 2022

Na drie weken ben ik nog steeds niet enthousiast over het middag- en avondeten in deze uithoek van de Filippijnen. Het blijft behelpen. Gelukkig kan ik dit bezoek gemakkelijker aan erg droog bruinbrood komen en gebakken eieren zijn overal op de wereld te verkrijgen.
OntbijtOntbijt Na de eerste dagen met de rood gekleurde knakworsten hebben geworsteld kan ik niet zeggen dat de gebakken damschijven meatloaf, een slechte uitvoering van boterhamworst, uit blik een winnaar waren. Er zit die zoetige overheersende Chinese smaak en geur aan. Ik weet niet welk kruid of specerij het is maar alleen de geur al is voldoende om het bord van je af te schuiven. Zelfs de “Banana Ketchup” wil niet helpen!
OntbijtOntbijt Dan is de Chinese Ma Ling boterhamworst met de dikke hotdogs alweer een verbetering.
Kaas en Spam Gelukkig ontdek ik op Lazada Koreaanse Lunceon meat, dat is weer een stap verder. Mijn geachten gaan voor een moment naar Angeles City waar ik ’s morgens bij een Duitse bakker verse broodjes kan halen en die rijkelijk beleggen met kaas en diverse vleeswaren.
Ontbijt En dan zie ik plotseling witte bonen in tomatensaus op Lazada. Die worden natuurlijk gelijk besteld. Nu is mijn ontbijt bijna compleet. Ik overleef die paar weken in de provincie nog wel!
Het koffiefilter Mijn herbruikbare plastic/RVS koffiefilter is ook gearriveerd en de koffie wordt nu per mok gezet. Die eerste mok koffie om half zes is onbetaalbaar. Nog drie weken te gaan in de provincie en we gaan op pad naar de geciviliseerde wereld.
Copyright/Disclaimer