maandag 19 augustus 2019

Frankrijk: Alles gesloten

Zonnebloemen Pange (Naast het gemeentehuis), maandag 19 augustus 2019

Na de indrukwekkende dag van gisteren hik ik tegen 122 foto’s aan die moeten worden gecontroleerd, geotagged (de GPS-lokatie toevoegen), gecatalogiseerd (trefwoorden toevoegen), een klinkende titel gegeven en verwerkt tot bruikbare foto’s voor mijn weblog. Tel maar meer dan een halve minuut per foto en dan begrijp je wel hoe lang ik daar mee bezig ben. En dan moet er ook nog een verhaal worden geschreven over onze ervaringen. Dus, mijn middagbesteding van de spaarzame vrije tijd is gevuld. Ook tussen zeven en negen elke ochtend ben ik daar weer druk mee bezig!
De enige bakker in die ik op Google-Maps heb kunnen vinden in Basse-Ham blijkt op maandag dicht te zijn. Dan zijn we aangewezen op onze eigen voorraad broodjes! Even afbakken, duurt ook maar een minuut of twintig, lekker rustig ontbijten en dan verder naar onze volgende bestemming!
Even pauzeEven pauze
We rollen door het glooiende Franse landschap en bij een Picnic-parkeerplaats nemen we het er even van. Een lekker bakkie koffie en even heerlijk rusten in de zon. Het weer wordt elke dag een beetje beter en volgens de weersverwachting zullen de laatste dagen van onze reis onder een staalblauwe lucht plaatsvinden.
Monument Souvenir Français 1908
ZonnebloemenMonument Souvenir Français 1908
Langs een van die wegen passeren we het “Monument Souvenir Français 1908”, De oorsprong van de Franse Souvenir terug naar de Frans-Duitse oorlog van 1870. Deze oorlog tegen het Tweede Franse Keizerrijk Koninkrijk van Pruisen en haar bondgenoten, tussen 19 juli 1870 en 29 januari 1871. Deze omgeving is door die oorlogen steeds van nationaliteit gewisseld en het monument refereert daar aan.
Plaatsje voor de nacht
Het is niet ver meer naar Pange waar we gaan wandelen, een kerk en een kasteel willen bezoeken. We vinden meteen een plaatsje op de enorme lege parkeerplaats naast het gemeentehuis van Lange.
Chateau de PangeChateau de Pange
Eglise De Pange

Na de lunch ga ik alleen op pad. Lyka heeft haar maandelijkse vrouwenprobleem en gaat even een dutje doen op deze middag. Met goede moed ga ik op stap. Binnen twintig minuten ben ik weer terug bij de camper. Het is maandag en dan is alles gesloten voor het publiek! Lyka kijkt verbaasd vanachter het gordijn naar beneden.
Erg vindt ik dat niet want eerlijk gezegd heb ik ook wel zin in een middag luieren. Een beetje inlezen en kijken wat we de komende dagen kunnen gaan doen.
Koreaanse noedelsoep met kip
Na de Koreaanse boedelsoep met kip het zo tijd om naar bed te gaan. Geen TV vandaag maar vroeg onder de veren.
Copyright/Disclaimer