vrijdag 9 augustus 2019

België: Een valse start

Kipshoarma met friet Vorselaar (bij het sportveld) , vrijdag 9 augustus 2019

Van een grote koelkast naar een minimale koelkast in de camper geeft toch wel enige problemen! Ik neem mee wat ik kan plaatsen en wat ik later opnieuw kan koelen gaat in een emmer in het toilet van de camper. We moeten nu toch alles gaan opeten want het duurt niet lang meer voordat we op familiebezoek gaan.
Het heeft even geduurd maar eindelijk zijn we toch weer ontsnapt aan de gemeente Zaltbommel. Een telefoontje op 11 juni en ik was weer helemaal van de leg! Wanneer ik dan twee weken later ook nog per Facebook wordt benaderd zakt mijn broek helemaal af! Het mag wel hip en bij de tijd zijn om via sociale media te reageren maar het is in mijn ogen zeker niet erg professioneel! Wat er vorig jaar tijdens de jaarlijkse Braderie is gebeurt willen we achter ons laten en daarom hebben we de camper ingepakt en zijn vertrokken met onbekende bestemming en zonder enig tijdsplan.
Net voor Tilburg komen we tot de ontdekking dat we onze paspoorten zijn vergeten! Verbaasd en beschaamd kijken we elkaar aan. Dat is nu net iets dat ons nooit zou moeten overkomen! We gaan al zo lang op reis dat we de heilige drie-eenheid, paspoort, ticket en kredietkaart, nooit zouden mogen vergeten! We geven de schuld aan al de stress die we nu proberen te ontvluchten. Gelukkig kunnen we er samen hard om lachen.
Nadat de paspoorten in de kluis zijn gelegd verlaten we Zaltbommel voor de tweede keer op deze regenachtige vrijdag. Nu gaan we richting Brakel via de N322! Omdat we een beetje aan de late kant zijn verander ik onze plannen. We gaan eerst naar een voor ons bekende plaats vanwaar we verder rijden richting het zuiden.
Plaatsje voor de nacht
Op de parkeerplaats naast het sportveld, en het clubhuis van de hondenclub, nemen we onze vertrouwde vaste plaats in! We weten hier de weg, en wanneer het weer goed is kunnen we hier morgen ook weer lekker wandelen voordat we verder rijden. Mijn eerste Bavaria biertje smaakt vreemd, misschien omdat ik in de zomer altijd eerst een witbiertje voor het eten drink?
Lyka is meteen druk met Chinese soap-opera’s en ik zijg neer voor mijn laptop. Ook het schrijven lijdt onder de stress die de zaak met de gemeente al meer dan vijftien jaar bij mij oproept!
Kipshoarma met friet
Kippenshoarma van de Bommelse Aldi met echte Vlaamse frieten uit een echte Vlaamse frituur! Wat kan het simpele leven dan toch mooi zijn! Na het eten ga ik nog twee Duveltjes drinken bij de hondensport vereniging. D’n Jos heeft ons al opgemerkt en ook de leden die met de honden arriveerden hebben hallo gezegd.
Het is er minder druk dan normaal in het clubhuis want de leden van de kaarttafel hebben een visavond in de buurt. Gelukkig vertrekken de weinige aanwezige leden niet te snel! Een van de aanwezige oude mannen heeft wel heel vreemde ideeën over de overheid en wie wel wel en wie we vooral niet kunnen vertrouwen.
Zijn samenzweringstheorie dat is dat “Angela Merkel”, de bondskanselier van Duitsland, een in Argentinië geboren baby is die uit het zaad van de gevluchte Adolf Hitler is verwekt! Ook zijn andere argumenten dat Stalin bewust wordt onderdrukt als bloeddorstige dictator. Met verheven stem oreert hij: ‘Waarom krijgt Duitsland altijd de schuld voor wat die Oostenrijker heeft misdaan?’ Ook d’n Jos zit er hoofdschuddend bij. Dat is nu juist het mooie van de vrijheid van meningsuiting!
De geplande twee Duvel’s worden er uiteindelijk drie. Moe en voldaan zoek ik niet al te laat ons bedje in de alkoof op. De eerste dag zit er op en we hebben geen enkel idee wanneer we weer terug naar Zaltbommel gaan! Morgen gaan we in ieder geval verder richting het zuiden.
Copyright/Disclaimer