dinsdag 9 maart 2004

Singapore: De magie van het verleden

Singapore (Shing Hotel (414), dinsdag 9 maart 2004

Ondanks dat ik op maandag, gisteren dus, wilde vertrekken besloot ik om toch maar eerst de Thaise ambassade te bezoeken. Je weet tenslotte nooit. En de informatie die ik graag wilde hebben kreeg ik dan ook.
‘Neen!’, geen non-“O” visum voor een Nederlander in Singapore!
Alleen wanneer ik met een Thaise wettelijk getrouwd ben kom ik misschien in aanmerking voor een visum. Misschien moet ik dat dan maar doen, trouwen met een Thaise ;)?
Ondertussen was het ook weer begonnen te regenen en het regende de hele dag. Ik heb gewoon de rest van de maandag in mijn hotel doorgebracht, achter de computer. Om 22.30 regende het nog. Er waren gisteren zelfs overstromingen in Singapore! Ook in een paar straten verderop. Het is het hoofdnieuws op deze dinsdag ochtend. Op deze ochtend wanneer de dikke regendruppels lange strepen trekken op de ramen van mijn hotelkamer.
We hebben te maken met de “Noordoost Moesson” in Singapore, het kan in maart zo maar dagen achtereen zwaar regenen met enkele droge periodes tussen de buien door. Ik wordt daar niet blij van, maar ik kan daar ook helemaal niets aan doen! Hoewel ik een mooie kamer, met gestolen internet heb, en het ook niet echt belangrijk is waar ik in Azië ben wordt ik toch een beetje depressief van het slechte weer. Ik heb nu eenmaal een grote hekel aan binnen zitten.

Op dinsdagochtend, rennend tussen de dikke druppels door voor een krant en een ontbijt. Een Maleisische koffie drinken in het koffiehuis onder het hotel om de schoonmaaksters de kans te geven om je kamer op orde te maken. Nee, deze regenachtige dagen zijn niet de mooiste wanneer je op reis bent. En dan is is het open wifi-netwerk ook nog eens verdwenen!
Wanneer de kranen van het hemelwater dan eindelijk zijn dichtgedraaid komt het leven in Singapore weer snel op gang. Binnen een half uur is het een drukte van jewelste op straat en ook deze eenzame vreemdeling stort zich in het schemer dat de voorbode is van een leuke avond. De heerlijke Mee Goreng staat ook deze, net als gisteren, avond op het menu. Ook de grote ijskoude fles “Tiger Beer” is weer van de partij en wordt deze avond zelfs gevolgd door een tweede en een derde. De dagen op bed geven mijn budget een positieve impuls, dat zeker.
Raffles Shopping ArcadeRaffles Shopping Arcade
Na het eten ga ik weer op jacht in het elektrische schemer van deze wereldstad. Singapore is fotogeniek, bij dag en bij nacht! In de haast verlaten “Raffles Shopping Arcade” schiet ik deze sfeer foto’s. Het is niet eens een echt winkelcentrum maar een bijgebouw van het wereldberoemde hotel. Alle Franse en Italiaanse modehuizen zijn hier vertegenwoordigd om souvenirs aan de rijken der aarde te verkopen. Een zijden sjaal van vierhonderd euro? Nee bedankt, ik sla deze keer over!
ChimesChimes
Een stukje verder kom ik bij “Chimes”. Een populair en zeer sfeervol uitgaanscentrum dat ontwikkeld is uit een kerk met de daaromheen liggende bijgebouwen. Hippe café’s, dure restaurants en feestzalen voor huwelijken en partijen. En alles is zo schoon en zo veilig! Je moet het gezien hebben om te kunnen geloven.
Old Firestation on Hill Street
Na mijn rondje om de rivier drink ik nog een biertje achter het “Funan IT Center”. Aan Hill Street, tegenover het “Central Fire Station”, een oude brandweerkazerne waar tegenwoordig ook een klein museum met als thema, brandweer en mensen redden, in is gevestigd. Nog maar een laatste biertje en dan terug naar het hotel. Ik wil het vanavond niet te laat maken want morgen wil ik verder reizen, misschien een paar nachten in Johor Bahru maar het meer noordelijke Mersing is waarschijnlijk een betere optie.
Copyright/Disclaimer