woensdag 4 mei 2011

Nederland: 4 mei, een dag van bezinning?

Zaltbommel

En in de week naar de aanloop van deze speciale en zeer belangrijke gedenkdag zijn er weer elementen die met het oog op persoonlijk belang opnieuw de politiek in Nederland uit zijn verband willen rukken! Het begon allemaal met deze domme vrouw:


'Laat PVV'ers wegblijven van dodenherdenking’

DEN HAAG (3 mei 2011) - PVV-politici moeten woensdag wegblijven van de dodenherdenkingen. In hun verkiezingsprogramma staat dat op 4 mei de 'slachtoffers van het (nationaal-)socialisme' worden herdacht. De PVV scheert het nationaal-socialisme en het socialisme daarmee op zeer bedenkelijke wijze over één kam. Dat schrijft Mei Li Vos, oud-Tweede Kamerlid voor de PvdA, dinsdag in Trouw.
„Het gaat om meer dan een woordgrapje. De PVV is bezig de werkelijkheid te reframen en de geschiedenis te herschrijven. Het lukt de partij wonderwel om 'links' van alles in de schoenen te schuiven”, stelt Vos.
Ze vraagt zich af of de PVV-kiezers het wel eens zijn met de passage over 4 mei in het verkiezingsprogramma. Ook gaan haar gedachten uit naar directer betrokkenen: „Wat moet een nazaat van een socialistische verzetsstrijdster als een vijfde van de Kamerleden vindt dat zijn moeder aan de verkeerde kant stond?“
PVV-leider Geert Wilders heeft 'geen behoefte te reageren op domme opmerkingen van PvdA'ers', zo liet hij weten. Maar: „Laat ik één ding zeggen: ik ga woensdag zelf naar de herdenking op de Dam in Amsterdam en zal daar met overtuiging en trots de PVV representeren en ik hoop dat heel veel andere PVV'ers dat ook gaan doen.”

“Mijn antwoord in een vorig artikel op mijn weblog.”


Gelukkig reageert “Het Nationaal Comité 4 en 5 mei” direct op de oproep van de in ongenade gevallen PvdA politica.


Comité: PVV welkom bij dodenherdenking

AMSTERDAM (3 mei 2011) - Het Nationaal Comité 4 en 5 mei keert zich tegen mensen die menen dat PVV-politici niet aanwezig moeten zijn bij de dodenherdenking woensdagavond op de Dam in Amsterdam. Het is belangrijk dat iedereen, ongeacht afkomst, maatschappelijke overtuiging en leeftijd, in verbondenheid samen kan zijn, aldus het comité dinsdag.
„Oproepen om niet aanwezig te zijn of actie te voeren tegen de aanwezigheid van de PVV, of wie dan ook, staan haaks op dit uitgangspunt”, stelt voorzitter Joan Leemhuis-Stout van het comité. Geen enkele vertegenwoordiger van het parlement zal de toegang worden geweigerd tot de herdenking.
Het comité reageert op ingezonden bijdragen in Het Parool en Trouw over de eventuele aanwezigheid van de PVV bij de herdenking op de Dam. Die bijdragen, onder anderen van PvdA-politica en oud-Tweede Kamerlid Mei Li Vos, delen de opvatting dat vertegenwoordigers van de PVV niet aanwezig moeten zijn bij de herdenking.
In het verkiezingsprogramma van de PVV staat dat op 4 mei de „slachtoffers van het (nationaal-)socialisme” worden herdacht, schreef Vos. De partij van Geert Wilders scheert het nationaal-socialisme en het socialisme daarmee op zeer bedenkelijke wijze over één kam, aldus de voormalige parlementariër.
Het Nationaal Comité 4 en 5 mei „heeft natuurlijk met enige verwondering kennisgenomen van de passage over de herdenking in het verkiezingsprogramma van de PVV. Gelukkig hebben we in onze samenleving de mogelijkheid om ieder onze mening te geven.” Wilders heeft al laten weten naar de herdenking te gaan in Amsterdam om daar „met overtuiging en trots de PVV te representeren”.


“Ook hier heb ik vorig jaar in een artikel op gereageerd.”


Maar waar ik me nog het meest aan erger is de vergelijking die de socialisten willen opdringen tussen de “Partij Voor de Vrijheid” en de “Nationaal-Socialistische Nederlandsche Arbeiderspartij”.
Voor mij zijn er weinig overeenkomsten tussen deze twee politieke instituten. De eerste is een partij zonder leden die in Nederland aan de macht is omdat ze democratisch is gekozen en de problemen in een Nederland, waar plaats is voor iedereen, wil oplossen. Wanneer er wordt gesuggereerd dat er voor zo’n politieke partij in Nederland geen plaats is dan vergrijpt men zich aan de democratie en gaat richting de Stalinistische Socialistische doctrines. Een gekozen dictator die geen tegenstand toestaat!
De tweede was een partij met een groot aantal leden die zich om verschillende redenen groepen in de samenleving afscheidde en op gruwelijke wijze vermoorde in kampen ver weg van hun geboortegrond.
Nu wordt er door links gesuggereerd dat Geert ook die kant op wil! En dat gaat me écht veel te ver. Een groep profileren omdat ze een last zijn voor een grote groep hardwerkende burgers is wel wat anders dan dat je mensen profileert om hun seksuele voorkeur of, zoals in het geval van de Joden in de tweede wereldoorlog, om hun macht, geld en intellectuele rijkdom.

Laten we maar het gebrek aan kennis van een jonge vrouw over de tweede wereldoorlog de schuld geven en alles weer bedekken met de mantel der liefde?

Het stemt mij in ieder geval bedroefd zat er mensen zijn die een dag als deze gebruiken om hun verloren baan nog eens onder de aandacht te brengen. Het is trouwens wel leuk om op haar blog te lezen dat ze sinds haar vertrek erg veel tijd en energie aan “de Tomatensoep” heeft besteed!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?