vrijdag 15 oktober 2010

Thailand: Regen

Pattaya (Boxing Roo)

Ik kan niet echt zeggen dat ik in het paradijs ben gearriveerd! Vanaf maandagavond heb ik elke dag regen gehad en er zit overdag niets anders op dan een beetje muziek te luisteren en met de computer te spelen.

‘s Avonds lekker eten en als het regent bij de Boxing Roo een biertje drinken. Gisteren spetterde het wel maar het wilde niet doorregenen, dus toch maar een paar biertjes bij “het kantoor” gedronken.

Ik wil geen oude koeien uit de sloot trekken maar het valt nu helemaal op dat Pattaya leeg is. Het toerisme is nu ook opgegeven door de regering die bij monde van de Premier meldde dat de productie op een ongekend hoog punt is belandt en de export loopt als een trein. Over het toerisme was hij kort maar duidelijk!
“Het toerisme is geen prioriteit en er zijn geen concrete plannen om het te proberen uit het slop te trekken.”
“Wanneer je werkzaam bent in de toeristensector dan raad ik u aan om ander werk te gaan zoeken!”, sprak hij bemoedigend.

Dus de toeristen weten waar ze aan toe zijn! Er zullen veel bedrijven hun hoofd niet boven water kunnen houden. De eerste tekenen zijn dat mijn favoriete ****hotel in Bangkok alweer haar prijzen heeft verlaagd. Ik kan daar nu voor 1000 THB (€25) per nacht incl. ontbijt slapen. Misschien iets voor later deze maand of volgende maand.

Gisteren heb de tandarts weer bezocht en mijn gebit laten controleren en schoonmaken. Nu kan ik er weer een half jaar tegen aan! Vandaag ben ik ook maar weer eens aan het plannen geslagen voor volgend jaar. Mijn rustpauze is weer voorbij begin december en dan gaan we weer lekker op pad. Veel mooie bestemmingen en ook drie nieuwe landen worden toegevoegd aan mijn lijst. Het eerste nieuwe land van 2011 wordt India, Kolkata in januari om precies te zijn.

En morgen ga ik serieus aan de slag met de verhalen over Steef. Het is nu bijna twee jaar geleden dat hij het levenslicht zag en het wordt tijd om het boek af te maken.

4 opmerkingen:

 1. Ik ben benieuwd wat er van steef is terecht gekomen. :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. k wil geen oude koeien uit de sloot trekken maar het valt nu helemaal op dat Pattaya leeg is. Het toerisme is nu ook opgegeven door de regering die bij monde van de Premier meldde dat de productie op een ongekend hoog punt is belandt en de export loopt als een trein. Over het toerisme was hij kort maar duidelijk!
  “Het toerisme is geen prioriteit en er zijn geen concrete plannen om het te proberen uit het slop te trekken.”
  “Wanneer je werkzaam bent in de toeristensector dan raad ik u aan om ander werk te gaan zoeken!”, sprak hij bemoedigend.

  Jielus, van het bovenstaande is me niets bekend. Stond dit in Bangkok Post? Heb je misschien een bron voor mij. Ik kan het me ook nauwelijks voorstellen dat hij dit gezegd heeft. Want dat kost veel investeerders.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik weet echt niet meer waar ik het heb gelezen. Ik lees meer dan tien nieuws sites per dag die over ZO-Azië gaan. Waarschijnlijk heb ik het gelezen op een site uit Singapore of Maleisië, want die schrijven wel de waarheid en zijn niet onderhevig aan censuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oké, bedankt voor de toelichting. Mocht je het nog tegenkomen dan hoor ik het graag.

  Ik was in september een paar dagen in Pattaya, vond het er ook erg stil. Het zou nu toch wat aan moeten trekken, het hoogseizoen begint zo. Toch wel zorgelijk.

  Btw, je maakt mooie foto's. Superscherp. Uit de hand of met een statief?

  BeantwoordenVerwijderen

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?