zondag 10 oktober 2010

Maleisië: Over mooie meiden en snelle motoren

Kuala Lumpur (Fortuna Hotel (102))

Dit was dus de dag waarvoor ik naar Kuala Lumpur was afgereisd. Verwacht geen foto’s van het eten want in dat opzicht was het barbaars afzien vandaag.

Ik was vanochtend om tien over twee al klaarwakker.
‘Misschien was het toch niet zo’n goed idee geweest om niet te drinken gisteren. Maar wat kan je doen als je klaarwakker bent en zeker weet dat je de slaap niet meer kan pakken? Internet! Gewoon lekker surfen en zoeken en onderzoeken naar potentiële bestemmingen voor in de toekomst. Om kwart over zes kleedde ik me snel aan voor een afhaalontbijt met een echte kop koffie bij de MacDonalds te halen. Nescafé is best te drinken maar soms wil je ook een echte kop koffie!
Het had geen nut om langer te blijven rondhangen dus ging ik maar extra vroeg op pad naar het circuit van Sepang, mijn uitrusting voor vandaag werd drie keer gecontroleerd en toen ik echt honderd procent zeker was dat ik niets was vergeten verliet ik het hotel. Eerst met de KL monorail naar het KL Sentral Stesen en dan met de bus naar het circuit.

De eerste opdracht voor vandaag was het fotograferen van de pitspoezen!

Twee flesjes water en twee mini pizza’s waren mijn rantsoen voor de dag. Eerst het werk in de pitstraat fotograferen voordat het echte werk begint.

En ook hier waren er nog een paar mooie meisjes aanwezig.

De drie verschillende klassen kregen allemaal tijd om de motoren op te warmen.


Het werd tijd voor het racen en eerst kwam de 125cc die in de toekomst ongetwijfeld Moto3 gaat heten.

In de Moto2 kon de beslissing voor het wereldkampioenschap vallen. Het zou gaan tussen Julian Simon en Toni Elías.

Maar de andere rijders deden niet voor spek en bonen mee!

De held van Maleisië voor één dag!

De nieuwe wereldkampioen Moto2 heet Toni Elias.

Tussen de races door hield ik natuurlijk ook de lokale schoonheden in de gaten!

In de MotoGP was de beslissing eigenlijk al gevallen. Door het afzeggen van Dani Pedrosa was voor Jorge Lorenzo een negende plaats voldoende om de wereldtitel in de wacht te slepen.

Hij ging er vanaf de pole-position als een speer vandoor.

Maar Andrea Dovizioso nam geen genoegen met een tweede plaats.

Vanaf de zesde positie kwam er ook nog Valentino Rossi als een duiveltje uit een doosje tevoorschijn.

En hij wilde maar één ding: Winnen!

De rest vocht achter de drie, nooit bedreigde, rijders om de punten.

Valentino Rossi was de winnaar van de twintigste editie van de Maleisische Grand Prix voor motoren maar Jorge Lorenzo kon zich tot wereldkampioen laten kronen. Helaas kwam de Spaanse vlag tussen de ketting en moest zijn ereronde worden ingekort.

Valentino Rossi bedankte het massaal toegestroomde publiek voor de laatste keer in de kleuren van Fiat-Yamaha op zijn eigen exentrieke wijze.

Volgend jaar is hij terug en zal dan naast Nicky Hayden in deze kleuren een gooi doen naar zijn achtste titel ik de MotoGP klasse.

Een portie saté met een paar koude biertjes in Chinatown en ook dit bezoek aan Maleisië was veranderd in een mooie herinnering.

En voor de laatste keer een foto van Valentino Rossi. ;)
Van Maleisië 2010
Copyright/Disclaimer