maandag 16 februari 2009

De Filippijnen, het weekend van de hete luchtballonnen

Angeles , maandag 16 februari 2009

“Met alleen goede voornemens kom je er niet!”

Kees en zijn meisje waren vanochtend dus al vroeg gearriveerd. Kees had mijn SMS wel ontvangen maar zijn antwoord was niet bij mij aangekomen. Dat was dus allemaal goed gegaan en dat was voor mij ook een flinke opluchting.
Ze gingen samen al vroeg op pad naar de Thaise ambassade om het paspoort met het nieuwe visum voor zijn meisje op te halen. Terwijl ik tijdens het wachten op die twee in de Swagman van het internet en een kopje genoot keek ik naar de mogelijkheden voor het komende weekend. Er was een groot luchtballonnen festival of de Clark Airforce Base. Mooie plaatjes van felgekleurde luchtballonnen in vreemde vormen kwamen in mijn gedachten op. Lekker over het grote grasveld slenteren en mooi plaatjes schieten.
Het werd dus een compleet ander weekend dan ik had verwacht! Na veel onderzoek bleek dat de show ’s morgens om half zes begon. Dat is wel een beetje heel erg vroeg, zelfs voor mij. Tussendoor was de luchthaven dan gewoon geopend voor al het normale vliegverkeer. ‘s Avonds was er dan nog een korte sessie net voor zonsondergang. Laat dat nu net het moment zijn dat ik geniet van een koud biertje. M.a.w., in plaats van hete luchtballonnen werd het een weekend met veel ijskoude biertjes in de Go-Go’s van Angeles.
Kees en Roxanne sliepen bij een vriendin en de communicatie onderling was erg moeilijk. Meestal zagen we elkaar net na de middag in het Shopping Mall Clark. Het was goed vertoeven in de koele lucht. Een bakkie koffie en een beetje winkelen. Later terug naar de kamer om wat te rusten en om een uur of vijf naar het kleine winkeltje van de vriendin, Donna. Koude biertjes voor € 0,35 per stuk. Ja, dat is goed uit te houden!
Na een paar biertjes ging ik dan op stap en Kees gingmet zijn meisje eten. Later op de avond vonden we elkaar dan weer bij een lokale 7-11 of in het nachtleven van Angeles City. Fields Avenue om precies te zijn is een lange straat waar het allemaal gebeurd. Er zijn teveel bars en Go-Go’s om ze allemaal op te noemen. Mijn favoriete waren in ieder geval de Champagne en Butterfly Rock. Die laatste wordt gerund door een paar Nederlanders en de traktatie van echte UNOX rookworst was erg welkom.


Natuurlijk wordt Angeles City na een lang weekend vergeleken met Pattaya. Mijn persoonlijke mening is deze:

Voor een korte vakantie zijn de Filippijnen zeker goed als Thailand. Er is voldoende te doen en te zien om je een week of twee bezig te houden. Een mix van Manila en Angeles City is zeker aan te raden. Vanuit Angeles kun je uitstapjes maken naar enkele plaatsen die op een paar uur rijden van het stadje liggen. In Manila is er heel veel te zien, kijk maar naar de andere verhalen over de Filippijnen.

Thailand - Filippijnen 1:1

Natuurlijk is het grootste voordeel van de Filippijnen dat de meesten mensen er goed Engels spreken. Voor een ander, inclusief mijzelf, kan het juist ook leuker zijn als er een taal barrière is. Daarom moet ik ook voor deze zaak een onbeslist geven.

Thailand - Filippijnen 2:2

De hotels die ik tijdens mijn bezoek heb bezocht in Angeles en Manila waren niet van de kwaliteit zoals ik die in Thailand over het algemeen aantref. Daartegen liggen de prijzen ook veel hoger dan in Thailand. De prijs/kwaliteit verhouding is dan ook slecht te noemen.

Thailand - Filippijnen 3:2

Het eten in de Filippijnen is smakeloos en geheel gebaseerd op de Amerikaanse en Australische fastfood restaurants. Ik heb nog nooit van mijn leven zoveel pizzeria's en spaghetti restaurants bij elkaar gezien. Volgens mij zijn er zelfs meer dan in Italië. Zware, vette en grote ontbijten bij de hotels. Wel erg lekker na een avond stevig stappen maar niet erg gezond en na een paar dagen wil je wel een keer iets anders.

Thailand - Filippijnen 4:2

Het op stap gaan en het bieren. Nu eisen de Filippijnen met afstand de eerste overwinning op. Het bier is er erg goedkoop, ook in de bars en Go-Go’s. Het is wel San Miguel gebrouwen voor de Amerikanen met een alcoholpercentage van 3,5-4%. Het is goed te drinken mits het maar ijs en ijskoud is.

Thailand - Filippijnen 4:3

De Go-Go’s en bars winnen ook met gemak van die in Pattaya. Goede westerse, niet te luide, muziek en erg vriendelijke bediening maken het tot een plezierige ervaring om avond na avond uit te gaan. Op de derde avond wordt je bij je voornaam aangesproken en de mensen nemen de tijd om een praatje met je te maken. Vier op een rij en dat spelletje met die houten blokjes zijn hier nog niet doorgebroken.

Thailand - Filippijnen 4:4

Nu de meisjes! “Aan de overkant is het gras altijd groener” ,is niet voor niets het gezegde. Mijn persoonlijke mening is dat de meisjes vriendelijker en zachter zijn dan de Thaise. Ze zitten er natuurlijk ook om geld te verdienen maar het is nooit het gespreksonderwerp. Ze kosten ook de helft van hun collega’s in Pattaya en staan niet om vijf uur ‘s ochtends aangekleed met hun hand opgehouden naast je bed. Ze zijn beter opgeleid en weten heel veel meer van de wereld.

Thailand - Filippijnen 4:5

De einduitslag is in het voordeel van de Filippijnen maar dan ook met een kleine marge. Tegen iedereen die langer dan vier weken naar Thailand komt zou ik zeggen: “Gebruik het geld voor je toeristenvisum voor een korte vakantie in de Filippijnen”.


Mijn korte reis naar deze nieuwe bestemming in Azië zit er bijna op. De Fillippijnen is een land dat ik zeker in de toekomst voor een langere tijd ga bezoeken. Een tour van vier weken in noord Luzon zal zeker een mooie en aangename reis zijn.

Een beeld van Angeles City:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?