zondag 7 juni 2009

Japan, mensen kijken in Harajuku

Yokohama, 07 juni 2009

Een zonnige zondagmiddag in een groot park in Tokyo. Ik had een afspraak met Wes Brown een Amerikaanse jongen die ik in Manilla, de Filippijnen, had ontmoet. Helaas kwam hij niet opdagen!
Dan maar samen met Tettje verder! In Shibuja vindt je de drukste voetgangersoversteekplaats ter wereld! Om de vijf minuten springt het licht op groen en een mensenmassa, die nog het best te vergelijken met het leeglopen van een stadion, loopt op elkaar af om in het hart van het kruispunt aan een reuzenslalom te beginnen. Indrukwekkend.
In het Yoyogi Park park is het mensen kijken. Kunstenaars en modefreaks lopen door elkaar heen en poseren voor de camera’s van de toeristen.

Een tweede poging om mijn vriend te ontmoeten in Sjinkuku. Ook deze faalt en zo zijn we dus de hele dag alleen op pas geweest. Onder het genot van een goede kop koffie spreken we af om morgen nog één keer met de trein op pad te gaan. Het doelloos door een miljoenenstad slenteren lijkt me geen goed einde van deze fantastische trip in het land van de Pachinko en Sushi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?