zaterdag 6 juni 2009

Japan, de Japanse theeceremonie in Nagano

Yokohama, 06 juni 2009

De regen daalde deze ochtend opnieuw uitbundig uit de hemel neer op de toch al doorweekte grond. Voor het ontbijt zagen we de mensen met paraplus en gebruikte plastic tasjes op hun hoofd de deuropening passeren.
Het ontbijt en de koffie waren van een goede kwaliteit en het gebruikelijk ontbijt bij de gouden bogen werd overgeslagen. In de korte tijd tussen twee sigaretten door besloten Tettje en ik om met de Shinkansen naar Nagano te gaan. In 1998 hebben we daar waarschijnlijk wel wat gouden medailles gewonnen.

Tijdens de treinrit begon het wel wat op te klaren en in Nagano scheen de zon. De meegebrachte paraplu diende alleen als ballast.

Bij het betreden van de Zenko-ji tempel werden we meteen door een geisha aan de hand genomen en meegevoerd naar een houten gebouw waar de beroemde Japanse theeceremonie voor ons werd opgevoerd.

Geluk, zullen we het maar noemen. In de trein terug naar Tokyo genoten we nog na van wat we vandaag allemaal hadden gezien.

Sushi en Kirin bier, een uurtje internet en om 22:55 slapen. Nog twee dagen en dan kunnen wij ook gaan uitrusten en nagenieten van deze onvergetelijke reis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?