dinsdag 9 juni 2009

Japan, aan alles komt een eind

Pattaya, 09 juni 2009

Zo stappen het vliegtuig op Narita Airport uit en zo gaan we weer op weg naar de luchthaven. Na een spetterende laatste avond in “Columbus Okonomi-yaki” stonden we nu klaar om te vertrekken.
Zo’n laatste vertrekdag moet je gewoon doorheen. Een laatste douche, rustig inpakken en dan op weg naar de luchthaven. We besloten om voor de laatste keer een ontbijt bij McDonald’s te eten maar we kwamen helaas bedrogen uit. Eerst zochten we stad en land af rond het Yokohama JR Station, tevergeefs. Toen zochten we stad en land af rond het Tokyo JR Station, tevergeefs. We kamen niet verder dan een sandwich uit een kleinwinkeltje onder de perrons van het Tokyo JR Station en een kopje koffie uit een automaat op het perron.

We liepen met onze kleine rugzakken gemakkelijk door de douane en immigratiedienst. Nu was het vier uur wachten op onze vlucht. Ik ben nu eenmaal graag op tijd omdat ik dan alles zelf onder controle heb.

De Boeing 747 van United Airlines vertrok op tijd en na een redelijke vlucht arriveerden we iets te vroeg op het Suvarnabhumi Airport.

Dit was dus het einde van een fantastiche reis die nog lang door mijn hoofd zal gaan. Alle grote attracties maar ook alle kleine alledaagse dingen die het land van de reizende zon zo bijzonder maakt.

conclusie:


Het land als bestemming:
Japan is een fantastisch land waar heel veel onwaarheden over worden verteld. De oude Japanse traditie zit diepgeworteld en de schatten uit het verleden worden gekoesterd. Er is hier zoveel te zien, vaak op een heel klein oppervlak, dat je gemakkelijk alleen al twee weken in en rond Tokyo zou kunnen doorbrengen.Het openbaar vervoer:
Het openbaar vervoer is erg goed geregeld maar tegelijkertijd ook heel erg duur. Afhankelijk van je plannen, duur van de reis en je budget moet je een goede overweging maken om de “Japan Rail Pass” wel of niet aan te schaffen. Wij hebben in vier weken tijd ruim € 500,- bespaard op onze reiskosten. Bedenk wel dat je de “Japan Rail Pass” voor je aankomst in Japan dient aan te schaffen! Hij is alleen buiten Japan verkrijgbaar.


Het eten:
Behoort waarschijnlijk tot het beste van alle landen die ik tot nu toe bezocht heb. Elke dag was een feest van de kleine snacks en noedels tot en met de rauwe visschotels. Wij hebben zelf niet in de hostels gekookt omdat ons budget het toe liet dat we in het goedkope segment van de restaurants konden eten. € 3,- voor een ontbijt bij McDonald’s tot € 16,- voor een diner inclusief twee grote bier. (€ 8,- zonder bier).


Het drinken van een biertje:
Een biertje is in Japan overal te krijgen en het is van een zeer goede kwaliteit. Japan heeft miljoenen verkoopautomaten zodat een koud biertje nooit ver weg is. Zelf dronk ik graag de Kirin (€ 1,50) of de Asahi Dry (€ 1,90). Het zijn blikken van een halve liter die heerlijk weglopen.


Het overnachten:
We hebben hoofdzakelijk in hostels geslapen. Op kamers met 4, 5, 6 en 8 bedden op een kamer. Maar ook in hostels met een privé kamer. Voor een overnachting betaalden we tussen de € 15,- en € 22,- per persoon, met een uitzondering van € 33,-. Deze uitzondering was te weiden aan een beetje pech of slechte planning.
Het is dan ook heel belangrijk dat je je reis goed voorbereid en van te voren je slaapplaatsen boekt! Twee weken van te voren of meer is de minimale tijdsduur.


Wat kost het allemaal?
Japan is niet echt duur. We hebben voor € 85.- p.p.p.d., op basis van twee personen, rondgereisd. Bedenk wel dat € 35,- p.p.p.d. hiervan voor het openbaar vervoer was! Een mix van dure en goedkope hostels, lokaal en soms bij een goed restaurant gegeten, een paar biertjes gedronken en veel gezien. Het kan goedkoper en als je weinig drinkt dan kan je zelfs voor € 65,- p.p.p.d. door dit schitterende land reizen.


Kom ik hier nog wel eens terug?
100% zeker, het land heeft me in haar hart gesloten en ik heb de bewoners, de tempels en schrijnen, de supersnelle treinen en de Mt. Fuji in mijn hart gesloten. Natuurlijk zal het wel een jaar of twee duren voordat ik weer in Japan kom maar dat ik terug ga staat als een paal boven water.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?