woensdag 2 januari 2013

Thailand: Een jaar in eten

Pattaya (Boxing Roo (5)

Het afgelopen jaar was een jaar van veel veranderingen. Ook in 2013 gaat er - tenminste daar ga ik vanuit - ook veel veranderen. Morgen verhuizen we naar Bangkok waar Lyka op 7 januari aan de inburgeringscursus gaat beginnen. Zes weken intensieve begeleiding bij het Nederlands leren spreken en de Nederlandse geschiedenis en cultuur verkennen. Vier dagen na de laatste lesdag heeft ze dan op 19 februari op de Nederlandse ambassade het examen. We gaan er vanuit dat ze de eerste keer zal slagen waarna we de volgende dag een MVV gaan aanvragen. Zodra die wordt afgegeven komen we naar Nederland waar we het traject om Nederlander te worden voor haar opstarten. Een lange en tijdrovende procedure die een Nederlands paspoort voor mijn vrouw moet opleveren.

Maar nu nog even een terugblik naar 2012! Er zijn 55 minder verhalen op mijn blog verschenen dan in 2011. Dat heeft zijn redenen, wij zijn minder op reis geweest en een vrouw heeft ook veel aandacht nodig. Ik heb het lezen herontdekt en geniet elke dag wel een uurtje of twee van mijn Kobo-ereader. In 2013 hoop ik weer voldoende te kunnen schrijven en jullie te vermaken met onze avonturen.

Het thema van de terugblik naar 2012 is eten en voedsel in de landen die we bezocht hebben. Vroeger werd er nog wel eens geklaagd over al die foto’s van mijn eten maar tegenwoordig zie ik ook veel foto’s van de borden vol met heerlijkheden bij mijn vrienden op Facebook voorbij komen. Misschien heb ik wel aan de wieg van een trend gestaan?

Januari 2012


Mee Goreng op een terras is Kuala Lumpur

Februari 2012


Onbekend voedsel op een avondmarkt in Maleisië

Maart 2012


Gestoomde broodjes gevuld met kip en varkensvlees voor ontbijt in Singapore

April 2012


Bitterballen in Nederland

Mei 2012


Tortellini met rauwkost thuis aan tafel

Juni 2012


Haring op toast in de rust van het EK voetbal

Juli 2012


Gebakken visje eten in Thailand

Augustus 2012


Shoarma met patat in Bangkok

September 2012


Kip met Griekse salade thuis in Zaltbommel

Oktober 2012


Kip Tandoori met lamskerrie is Kuala Lumpur

November 2012


Dolsot Bibimbap in Jeonju (Zuid-Korea)

December 2012


Diner in de slaaptrein van Alor Setar (Maleisië) naar Bangkok


Op tweede dag van 2013 en met een heel nieuw jaar voor de boeg wens ik jullie een sprankelend, gezond en vooral smakelijk 2013 toe. Wij gaan morgen op stap en worden overmorgen wakker in een nieuwe wereld die “naar school in Bangkok” heet.

2 opmerkingen:

  1. Ben je niet bang vaak van Lyka te horen dat ze vandaag geen zin heeft in de inburgeringscursus?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb er veel over nagedacht maar ik denk dat ze wel gemotiveerd is. Zenuwachtig en onzeker, dat wel. Maar de wil om dit te doen is duidelijk aanwezig.

    BeantwoordenVerwijderen

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?