donderdag 24 januari 2013

Thailand: Doping en mishandeling?


De dagen hier in Bangkok gaan naadloos in elkaar over en ik ben wel met verschillende zaken tegelijk bezig maar er gebeurt niet echt veel op het persoonlijke vlak dat ik hier een verhaal over kan schrijven. De hoogtepunten van de dag zijn nog steeds de heerlijke lokale maaltijden afgewisseld met een magnetronmaaltijd maar daar krijg ik geen bladzij mee vol. Ik help de taalschool van Lyka met het opnieuw opzetten van het audio gedeelte wat een leuke afleiding is wanneer is ‘s morgens alleen achterblijf in de kamer. Ook heb ik het oude script van onze Steef weer van de plank gehaald. Ik durf het niet meer te beloven maar ik ben er druk mee bezig!

Wat wel interessant is is het nieuws wat ik in de krant lees en wat de hele week al populair in Nederland is.

De doping in het wielrennen, met name de val van Lance Armstrong, en de schandalige mishandeling van een eenling door acht jongeren in Eindhoven.

Nederland is in rep en roer terwijl de financiele crisis door raast over de Europese Unie!

Er zijn videobeelden opgedoken over een mishandeling van een jongen in Eindhoven. De Facebook politie helpt de Nederlandse dienders bij het opsporen van de daders. Op het internet heerst geen censuur! Op het internet is er geen daderhulp! Nee, op het internet wordt de koe bij de hoorns gepakt en de daders open en bloot tentoongesteld. Duizenden leden van Facebook delen de foto’s als “Wanted” affiches in het wilde westen.
Het duurt niet lang voordat de lange arm van de wet ook het sociale grensgebied van de daders bereikt. De eerste naam wordt genoemd. Een tweede en een derde naam verschijnen al snel op Facebook.
De eerste geeft zichzelf al snel aan en legt een bekentenis af, op advies van de advocaat van zijn steenrijke vader. Enkele dagen later melden de laatste vijf zich vrijwillig bij de politie. Niet uit angst om te worden opgehangen zoals vroeger in het wilde westen maar om de confrontatie. De sociale Facebook politie is de politie in Nederland te snel afgeweest!
Wat kan er namelijk gaan gebeuren? Een beer van 2 meter 10 uit Lutjebroek kan wel eens op zoek gaan naar een van die lafaards en hem het licht uit zijn ogen stompen. Het zou niet eens zo’n slecht idee zijn! Een oog om een oog en een tand om een tand!  Dus de daders zoeken bescherming bij de politie en justitie!
Ik geloof nog altijd in de basisprincipes van de Nederlandse wetgeving!

A: Je bent onschuldig tot het tegendeel is bewezen.
B: Iedere aangeklaagde heeft recht op een advocaat voor zijn verdediging.En daar houdt het dan meteen voor de verdachten mee op! Ik ben een voorstander van zwaar straffen. In het verleden heb ik wel eens een stukje geschreven over het aanpassen van het Nederlandse gevangeniswezen. Dat is tegenwoordig veel te duur! Dat kan zeker  voor de helft! Maar dat terzijde.
Zware gevangenisstraffen dus! Ik sluit voor een moment mijn ogen en maak mijn hoofd met de gevormde meningen en vooroordelen weer leeg. Ik probeer alleen nog maar oog te hebben voor de feiten van deze mishandeling. Ik heb de videobeelden van een bewakingscamera tot mijn beschikking:
Wat zie ik? Een groep van acht jongens die vier man voorop, een man in het hart, de hoofddader, en drie man achterop door een straat lopen.
Is er een toevallige overeenkomst een formatie soldaten in het leger die dient om de vijand op te sporen?

Die jongen met de witte trui en de lichte spijkerbroek met riem (dader 1) trapt zonder enige aanleiding tegen een fiets die niets terug kan doen maar waarvan de eigenaar morgenvroeg wel de schade kan laten opnemen en laten repareren.

Uit het wetboek van strafrecht:

Titel XXVII. Vernieling of beschadiging 

Artikel 350 Goed onbruikbaar maken

1.Hij die opzettelijk en wederrechtelijk enig goed dat geheel of ten dele aan een ander toebehoort, vernielt, beschadigt, onbruikbaar maakt of wegmaakt, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete van de vierde categorie.

Dat lijkt mij duidelijk naar aanleiding van de beelden!We kijken verder.

De jongen met de zwarte jas en de donkere spijkerbroek (dader 2) valt een voorbijganger aan die de jongen met de witte trui en de lichte spijkerbroek met riem (dader 1) er op attent maakt dat dit niet kan, of mag, in een beschaafde maatschappij.
Een derde met een donkere jas en een gemiddeld gekleurde spijkerbroek (dader 3) geeft de voorbijganger uit het niets onverwachts een paar klappen.
(dader 1) en (dader 3) schoppen het slachtoffer terwijl de jongen met het witte t-shirt (dader 4) zich bedenkt en verzaakt zijn vrienden of bekenden er attent op te maken dat niet kan in een beschaafde maatschappij.
De jongen met de witte trui en de lichte spijkerbroek met riem (dader 1) weet niet van ophouden! Hij wordt haast ontoerekeningsvatbaar!
De jongen met de zwarte jas en de donkere spijkerbroek (dader 2) voelt zich plotseling superieur aan het gewonde en aangeslagen slachtoffer, in plaats van de jongen met de witte trui en de lichte spijkerbroek met riem (dader 1) tot de orde te roepen begint hij op het slachtoffer in te schoppen.
Wanneer het slachtoffer hulpeloos en mogelijk dodelijk gewond op de grond ligt komt de jongen met het zwarte t-shirt (dader 5) terug gelopen om de dader 2 en dader 1 op te halen.
De jongen met de witte trui en de lichte spijkerbroek met riem (dader 1) trapt het weerloze slachtoffer nog twee keer op zijn schedel.

Het slachtoffer mag dankbaar zijn dat hij zo’n aanval heeft overleeft.

Mijn eis aan de rechter:
Voor de jongen met de witte trui en de lichte spijkerbroek met riem (dader 1)

Delict: Poging tot doodslag (wegens het herhaaldelijk opnieuw aanvangen van de mishandeling)

Maximale straf van 10 jaar gevangenis met verplicht psychiatrisch onderzoek + 2 jaar voor de opzettelijke vernieling.

Niet enkel het voltooide delict doodslag, waarbij het slachtoffer om het leven is gekomen, is strafbaar. Ook poging tot doodslag is strafbaar. Dit is de poging tot het opzettelijk iemand van het leven beroven. Poging tot doodslag is strafbaar met 2/3 van de maximale straf die op het voltooide delict staat. Voor poging tot ‘normale’ doodslag kan dus maximaal 10 jaar gevangenisstraf worden opgelegd, voor poging tot doodslag met terroristisch oogmerk 20 jaar, enzovoort.
Er is enkel sprake van poging tot doodslag wanneer er een begin van uitvoering is. Heeft de verdachte enkel het voornemen gehad, maar is hij nog niet begonnen aan de uitvoering, dan is hij niet strafbaar voor poging tot doodslag. Ook is strafbaarheid uitgesloten wanneer de verdachte wel al was begonnen met de uitvoering, maar uit zichzelf (dus niet door externe omstandigheden) heeft besloten het delict niet te begaan.

Voor de jongen met de zwarte jas en de donkere spijkerbroek (dader 2) en de jongen met de donkere jas en een gemiddeld gekleurde spijkerbroek (dader 3)

Delict: Zware mishandeling

De maximale eis van 3 jaar plus een schadeloosstelling aan het slachtoffer.

Gevangenisstraffen voor verschillende vormen van mishandeling
Voor verschillende vormen van het misdrijf mishandeling en voor het misdrijf zware mishandeling kunnen verschillende maximumstraffen worden gegeven. Hierna zullen deze worden besproken:
Eenvoudige mishandeling: 3 jaren;
Eenvoudige mishandeling met zwaar lichamelijk letsel: 4 jaren;

Voor de jongen met het witte t-shirt (dader 4), de jongen met het zwarte t-shirt (dader 5).

Delict: Het aan zijn lot overlaten van een hulpeloos slachtoffer met de mogelijke dood als gevolg.

De eis van 18 maanden wegens het niet beschermen van een hulpeloos slachtoffer van zware mishandeling.

Dit is een grijs gebied in de Nederlandse rechtspraak. Wanneer het om een overval zou gaan in een woning zou de volgende strafmaat worden gehanteerd
Uitgangspunt: 3 jaar
Strafeisverzwarend: Nachtelijke uren + 6 mndDe andere drie daders die niet actief aan het mishandelen hebben deelgenomen.De eis van 200 uur vrijwilligerswerk in een revalidatiekliniek, Wanneer er alcohol in het spel is verdeeld in gelijke dele tussen een revalidatiekliniek en een ontwenningskliniek voor alcohol verslaafden. Elke week melden verplicht melden voor een alcohol en drugstest tot ze de leeftijd van 30 jaar hebben bereikt. Bij het missen van of het verzaken voor de alcohol en drugstest een boete van ten hoogste € 10.000,-- per keer.


Dat zal ze wel leren!
Maar nu komt het allermoeilijkst! De verdediging gaat de zaak goedpraten! Het zijn normaal nette jongens, ze hebben spijt, het zal niet meer gebeuren, enz. enz. De ouders hebben al genoeg geleden. Ze voelen zich niet veilig meer. Misschien moeten ze zelfs gaan verhuizen.
Daar hadden ze tijdens de opvoeding van hun kinderen aan moeten denken voordat ze het laffe delict pleegden.

‘Ik weet eigenlijk niet waarom ik het gedaan heb!’, zegt een van de daders.

Kolder van het zuiverste water!
Nou, dan heb je tijd genoeg om daar over na te denken in de gevangenis!

Wanneer een goede en integere rechter deze filmbeelden bekijkt dan kan hij alleen maar staven of de gevraagde straffen niet in strijd zijn met het wetboek van strafrecht. En als die daadwerkelijk niet in strijd zijn is de veroordeling een feit. Een klap met de hamer en de volgende zaak!

Beste rechter, laat deze lafaards er alsjeblieft niet met een lage taakstraf vanaf komen?
Doping in de wielersport!

In een sport waarvan iedere normaal denkend persoon wist dat je niet zonder prestatieverhogende middelen kon winnen heeft er maar een persoon verzaakt. En dat is de voorzitter van de ICU (Union Cycliste Internationale). In een sport waar je na een slokje hoestsiroop of een verkeerde biefstuk je positief kon testen op doping waren de regels te ver doorgeschoten!
Oké, doping is strafbaar, maar is het wel houdbaar in een wereld waar de beste van alle zondaars wint zo’n slechte wereld? Wanneer een kopgroep van acht renners ons twee uur, tijdens de beklimming van een onmenselijke berg, aan de buis gekluisterd houdt, is het dan slecht dat alle acht EPO hebben gebruikt? Nee, voor mij niet!
Het is namelijk slecht als er zeven, achteraf na vele jaren, worden geschorst en die ene, ja, den dieë, er ‘s nachts niet van kan slapen omdat hij ook heeft gebruikt maar nog niet is verraden of betrapt. Die overwinning smaakt nu niet meer zoet, hij smaakt meer naar azijn!

Wie hebben de gebruikers in gevaar gebracht? Alleen zichzelf!
Wie hebben de gebruikers ten tijde van de overwinningen fortuin gebracht? De sponsors!
Wie heeft het meeste geld aan de Tour de France verdient? De organisatie en de ICU!

En nu de spelers van het miljoenen ball aan de schandpaal knopen omdat de hele ICU top 50 van elk jaar aan de pillen en de spuiten was?
Hou toch op?
Het is nog vroeg in 2013 en de enige manier om de sport te redden en te zuiveren is simpel. Iedereen die ooit een overwinning wegens doping is afgenomen krijgt die terug! Want zestien jaar later, wanneer je daar teleurgesteld als tweede in Parijs op het podium stond op de Champs-Élysées, heeft die virtuele gele trui en een vermelding in een programmaboekje ook geen waarde meer!
Vanaf 1 februari 1900 is alles met terugwerkende kracht toegestaan. Er zijn in de toekomst slechts twee regels.

A: Ieder die gebruikt draagt een rode wielerbroek!
B: Wanneer als niet gebruiker toch wordt betrapt dan zit je fiets carrière er voor altijd op!

Wanneer dit wordt ingevoerd ben ik ervan overtuigd dat 75% van het peloton beter slaapt en een rode broek draagt aan de start van de Tour de France 2013 in Porto-Vecchio (Corsica) van start gaat.En wie herinnerd zich niet de handbal van Maradona tijdens het WK voetbal in Mexico in 1986 tegen Engeland?
Oneerlijkheid troef!
Zou FIFA zich zoveel boter op het hoofd durven te smeren om de uitslag na 28 jaar te schrappen en Duitsland, die zelf in 1966 slachtoffer tegen Engeland waren, tot wereldkampioen voetbal 1986 te kronen?  Ondanks een bekentenis van Diego Maradonna, al was die niet bij Oprah Winfrey!
Ik denk het niet! Sport is een momentopname. Je bent op dat moment, al dan niet eerlijk, de beste! En dat hoort zo te blijven. Zeker voor een atleet die op zijn spierkracht wint.
Een hulpmiddel of een voertuig kun je eenvoudig aan reglementen onderwerpen en wanneer je niet aan de hand van die reglementen, bijvoorbeeld, een auto hebt gebouwd dan is die auto onreglementair en wordt die dus naderhand uit de uitslag geschrapt.


En waarom dan niet? Omdat de ICU geblunderd heeft en nu met alle beschikbare vingers naar het peloton, het kloppend hart, van de wielersport kijkt. Niet naar de sponsors, die er ook baat bij hadden, niet naar de bestuurders en niet naar de toeschouwers.
Lance Armstrong is voor mij nog altijd een van de grootste aller tijden!

Dit was voor mij het meest opzienbarende nieuws van de week van 21 tot 28 januari 2013.

Een groep sportmannen die niemand, behalve zichzelf, in gevaar hebben gebracht worden tot aan de grond toe afgebroken en geruïneerd. En dat terwijl straattuig, dat met z’n achtten een eenling halfdood schopt en gewond achterlaat, vraagt om sympathie van het Nederlandse volk en waarschijnlijk wegkomt met een taakstraf.

Ik vraag U?

Is dit gerechtigheid in de ogen van de eerlijke hardwerkende man?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?