maandag 14 januari 2013

Thailand: De tweede week

Bangkok (93 Building (210)

Vol goede moed beginnen aan de tweede week in Bangkok. Het zal niet zo'n bijster interessante week worden. We zijn nu gewend aan onze nieuwe kamer en we houden ons doordeweeks rustig. Lyka is opgewekt wanneer we opstaan. Ze moet wel heel hard lachen als ze een cartoon op Facebook plaatst, "Opstaan is het moeilijkste moment van de dag", is de tekst.
Klokslag negen uur staan haar klasgenoten voor de deur en ze vertrekt.
Dat geeft mij ook de tijd om wat dingen te doen. Een klein lijstje ligt op me te wachten en door een langzaam opwarmende Soi 93 ga ik richting de supermarkt. Ik heb al snel gevonden wat ik nodig heb. Schrijven zit er op dit moment niet in dus begin ik aan een nieuw boek: "Black Venus" van Jef Geeraerts. Een boek over het koloniale verleden van onze zuiderburen.
Mijn oogleden worden langzaam zwaarder totdat ik om half twaalf voor een moment mijn ogen sluit. Ruim een uur later is er een klop op de deur en Lyka is alweer terug van school.
Op het aanrecht wacht onze Thaise lunch! Een kippenkluif en een omelet op rijst. Het kost 50 Baht (€ 1,25) voor ons samen en dat valt niets tegen voor zo'n smakelijk gerecht. Een halve ananas maakt de lunch compleet

Na het eten sluiten we weer voor een moment de ogen. Niet voor lang want Lyka wil weer gaan oefenen op de vragen, dat is ook nog steeds een goed teken. Het boek vlot prima en gaat van een haast pornografisch verhaal over in de alledaagse bezigheden in een kolonie ver van het vaderland. De uitspattingen van decadentie en de onderdrukking van de lokale bevolking voert de boventoon. Het is heel herkenbaar zoals in de boeken over onze oude kolonie Nederlands-Indiē.

Het avondeten komt uit de magnetron om de eenvoudig reden dat ik weinig fut meer heb om de deur uit te gaan. Het smaakt niet slecht, alleen zijn de porties zo klein dat we ze moeten aanvullen met een groene papaja salade en een stuk kleefrijst.
Een bakkie koffie en een film. We voelen ons hier prima op ons gemak en morgen is het weer een nieuwe dag!
Geschreven met BlogPress op mijn iPad, foto's worden zo snel mogelijk toegevoegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?