vrijdag 2 maart 2012

Singapore: Een vochtige dag

Geylang, Amrise Hotel (209)

Helaas zijn er ook van deze dagen als je op reis bent! De regen dreigt en dreigt niet alleen maar laat ook van zich horen. Al voor de middag dalen de eerste grote druppels op de dorstige aarde neer. Het ontbijt smaakt ons prima omdat we voelen dat het einde van deze reis nabij is gekomen. Witte boterhammen met de laatste hazelnoot pasta. Wanneer we klaar zijn spoel ik mijn plastic mes af en gooi de laatste restjes van onze noodrantsoenen weg. Vanaf morgen alleen nog de gouden bogen als ontbijt.
Sushi in Plaza Singapora was een traditie.
'Was!', want het zal nu wel heel lang duren voordat we weer hier zijn.

Zodra we buiten komen is er weer de regen. Hevige stortbuien afgewisseld met motregen. Het is een sombere Vrijdag in Singapore. We gaan meteen weer naar binnen en verplaatsen ons met de MRT naar het "Raffles Place" winkelcentrum. Regen op het glazen dak en een beker koffie in de hand. Schuilende mensen roken onder een smal afdakje een sigaret. Singapore is geen plaats voor rokers! Sigaretten zijn hier verschrikkelijk duur.

Dan maar weer tussen twee buien door terug naar de kamer. Er zit niets anders op voor vandaag. Zeven kanalen in totaal op de kleine LCD TV. De enige die goed genoeg zijn om te bekijken zonder een oogbeschadiging op te lopen zijn een Chinees en een Indiaas filmkanaal. De laatste zonder geluid zodat de hoofdrol spelers als doofstomme marionetten in hun felgekleurde gewaden over het scherm dansen.
Dan maar foto's verwerken en schrijven.

Na een diner van rijst met een verscheidenheid aan bijgerechten gaan we naar de stad. Bij mijn oude bekende drinkgelegenheid tref ik mijn vrienden aan. Ondanks de regen krijgt deze dag toch nog een gezellig einde. Moe en voldaan nemen we de laatste bus terug naar Geylang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Copyright/Disclaimer

Gratis eboek downloaden/lezen?